Deal News Online

undefined

Αχτσιόγλου: Ναι στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διαρρήξουμε τα αυτονόητα του νεοφιλελευθερισμού

«Ναι στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διαρρήξουμε τα αυτονόητα του νεοφιλελευθερισμού» υποστηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Documento».

 

«Η επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές είχε οπωσδήποτε και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο η δημόσια συζήτηση κυριαρχούνταν από την προσέγγιση που είχε η ΝΔ σε κρίσιμα θέματα όπως η ασφάλεια, η φορολογία, η ανάπτυξη, με τρόπο που αυτή να παρουσιάζεται ως η "κοινή λογική". Γιατί συνέβη αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Το κρίσιμο είναι ότι μέσω αυτής της διαδρομής οι νεοφιλελεύθερες θέσεις της ΝΔ απορροφήθηκαν από πολλούς ως αυτονόητες αλήθειες», γράφει η Έφη Αχτσιόγλου.

 

«Δεδομένης της υγειονομικής ζώνης που έχει επιβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπέρ της σημερινής κυβέρνησης, η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες, το άνοιγμά του στην κοινωνία είναι σήμερα αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Τούτο όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ως αμφίδρομη διαδικασία. Δεν ανοίγει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμπεριλάβει και να γνωστοποιήσει στους πολίτες τη θέση του για το μέλλον μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, αλλά και ο ίδιος τους προσεγγίζει για να κατανοήσει καλύτερα τις υπαρκτές ανάγκες τους και να μπολιαστεί με τη συλλογική ευφυΐα μιας κοινωνίας σε συνεχή κίνηση», συνεχίζει και τονίζει πως το διαρκές άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει φυσιογνωμικό του χαρακτηριστικό.

 

«Πάρα το αναμφίβολα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, το στοίχημα του ανοίγματος θέλει δουλειά για να κερδηθεί, ιδιαίτερα σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης του κομματικού φαινομένου. Έχουμε όμως πια ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Την εμπειρία και το αίσθημα της νίκης» τονίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

«Η αίσθηση ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν και να δικαιώνονται είναι ευνοϊκός παράγοντας για την ενδυνάμωση της συλλογικότητάς μας» καταλήγει.


World Business

United Airlines: Ανακοίνωσε 13.000 απολύσεις

United Airlines: Ανακοίνωσε 13.000 απολύσεις

Ακολουθώντας τον δρόμο της American Airlines, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας United Airlines επιβεβαίωσε με...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Υγεία & Διατροφή

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο κορωνοϊού

CureVac: Ξεκίνησε η 3η φάση κλινικών δοκιμών για…

Η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας CureVac ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές της φάσης II του πειραματικού...

Περιβάλλον

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Ανατολική Θεσσαλονίκη: 8% αύξηση ανακύκλωσης το 8μηνο

Σημαντική αύξηση, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά σημείωσαν οι δήμοι της ανατολικής Θεσσαλονίκης (Θέρμης, Καλαμαριάς, Πυλαίας-Χορτιάτη και...

Τουρισμός

Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία στους Δελφούς

Κλειστά 8 στα 10 ξενοδοχεία στους Δελφούς

Μετρημένα στα δάχτυλα είναι τα ξενοδοχεία που κατάφεραν να ανοίξουν την φετινή τουριστική χρονιά με...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.