Αχτσιόγλου: Ναι στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διαρρήξουμε τα αυτονόητα του νεοφιλελευθερισμού

«Ναι στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ για να διαρρήξουμε τα αυτονόητα του νεοφιλελευθερισμού» υποστηρίζει η Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο της στην εφημερίδα «Documento».

 

«Η επικράτηση της ΝΔ στις εθνικές εκλογές είχε οπωσδήποτε και ιδεολογικά χαρακτηριστικά. Το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο η δημόσια συζήτηση κυριαρχούνταν από την προσέγγιση που είχε η ΝΔ σε κρίσιμα θέματα όπως η ασφάλεια, η φορολογία, η ανάπτυξη, με τρόπο που αυτή να παρουσιάζεται ως η "κοινή λογική". Γιατί συνέβη αυτό είναι μεγάλη συζήτηση. Το κρίσιμο είναι ότι μέσω αυτής της διαδρομής οι νεοφιλελεύθερες θέσεις της ΝΔ απορροφήθηκαν από πολλούς ως αυτονόητες αλήθειες», γράφει η Έφη Αχτσιόγλου.

 

«Δεδομένης της υγειονομικής ζώνης που έχει επιβληθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης υπέρ της σημερινής κυβέρνησης, η αδιαμεσολάβητη επαφή του ΣΥΡΙΖΑ με τους πολίτες, το άνοιγμά του στην κοινωνία είναι σήμερα αναγκαίο περισσότερο από ποτέ. Τούτο όμως πρέπει να γίνει αντιληπτό ως αμφίδρομη διαδικασία. Δεν ανοίγει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ για να συμπεριλάβει και να γνωστοποιήσει στους πολίτες τη θέση του για το μέλλον μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, αλλά και ο ίδιος τους προσεγγίζει για να κατανοήσει καλύτερα τις υπαρκτές ανάγκες τους και να μπολιαστεί με τη συλλογική ευφυΐα μιας κοινωνίας σε συνεχή κίνηση», συνεχίζει και τονίζει πως το διαρκές άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει φυσιογνωμικό του χαρακτηριστικό.

 

«Πάρα το αναμφίβολα ισχυρό εκλογικό ποσοστό, το στοίχημα του ανοίγματος θέλει δουλειά για να κερδηθεί, ιδιαίτερα σε μια εποχή παγκόσμιας κρίσης του κομματικού φαινομένου. Έχουμε όμως πια ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Την εμπειρία και το αίσθημα της νίκης» τονίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

«Η αίσθηση ότι οι συλλογικοί αγώνες μπορούν και να δικαιώνονται είναι ευνοϊκός παράγοντας για την ενδυνάμωση της συλλογικότητάς μας» καταλήγει.


protoselida

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Ευρωπαϊκά domain names με ελληνικά

Ευρωπαϊκά domain names με ελληνικά

Την δυνατότητα ο κάθε ενδιαφερόμενος να δημιουργήσει έναν διαδικτυακό τόπο πλήρως με χαρακτήρες του ελληνικού...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.