Deal News Online

undefined

Citi: Ανεβάζει τις τιμές-στόχους των ελληνικών τραπεζών Προτεινόμενο

Νέες τιμές-στόχους  για τις τραπεζικές μετοχές θέτει η Citi, εξηγώντας πως η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε θετική επανατιμολόγηση των τίτλων που κατέχουν οι τράπεζες και φθηνότερο κόστος κεφαλαίων.

 

Έχοντας λάβει δε υπόψη και τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου προχωρά σε νέες τιμές στόχους, υψηλότερες κατά 8% έως 74%. Με θετικό περιθώριο λίγο κάτω από το 25% επαναλαμβάνει την σύσταση «Ουδέτερη/Υψηλού Ρίσκου» και για τις τέσσερις συστημικές.

 

Στους βασικούς οδηγούς για τον κλάδο περιλαμβάνει τις κινήσεις για συστημικές λύσεις στα κόκκινα δάνεια (ΤΧΣ, ΤτΕ), την επιτάχυνση της ανάπτυξης και την βελτίωση της κτηματαγοράς. Στα αρνητικά βρίσκονται η συρρίκνωση των περιθωρίων, την χειροτέρευση της επενδυτικής όρεξης για κόκκινα δάνεια δεδομένης της υψηλής εξάρτησης σε μη οργανικές λύσεις και την ρυθμιστική πίεση να επιταχυνθεί η μείωση των NPEs.

 

Σε κάθε περίπτωση τα NPEs μειώθηκαν κατά 1,8 δισ. ευρώ σε τριμηνιαία βάση το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς με διαγραφές (900 εκατ. ευρώ), πωλήσεις (800 εκατ. ευρώ) και περιορισμένες ανακτήσεις από τη διαχείριση.

 

Η Citi στέκεται στην πρώτη τιτλοποίηση ύψους 2 δισ. ευρώ από την Eurobank που τιμολογήθηκε στο 58%. Αναμένεται και άλλες τόσο από την Eurobank, όσο και από την Alpha Bank. Εχοντας επικαιροποιήσει τα ποσοστά ανάκτησης με βάση τις τελευταίες συναλλαγές (7% στα καταναλωτικά NPEs, 32% στα εταιρικά-μικρομεσαίων και 58% σε αυτά με υποθήκες), ο οίκος βλέπει έλλειμμα προβλέψεων 8,7 δισ. ευρώ, ποσό μειωμένο από την προηγούμενη εκτίμηση (12 δισ. ευρώ). Σημειώνει δε ότι η Εθνική εμφανίζει το μικρότερο έλλειμμα (200 εκατ. ευρώ).

 

Ο αμερικανικός οίκος αναφέρεται στις εκδόσεις Tier 2 από Πειραιώς και Εθνική και την απόφαση της πρώτης να πουλήσει την μονάδα RBU και υπολογίζει ότι το έλλειμμα προβλέψεων έναντι των συνολικών κεφαλαιακών απαιτήσεων είναι μειωμένο στα 2,9 δισ. ευρώ από 5,2 δισ. ευρώ για την Πειραιώς και στο 1,5 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. ευρώ για την Alpha Βank, ενώ η Eurobank και η Εθνική απολαμβάνουν κεφαλαιακό μαξιλάρι 0,9 δισ. ευρώ και 1,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

 

Alpha Βank: Για την Alpha Bank, η Citi αυξάνει την τιμή-στόχο σε 1,90 ευρώ ανά μετοχή από 1,76 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk), λόγω του χαμηλότερου κόστους των μετοχών. Μιλάει για υψηλή ποιότητα κεφαλαίου με χαμηλότερο μερίδιο αναβαλλόμενου φόρου και υψηλότερο «μαξιλάρι» CET1, καθώς και για ισχυρή προ προβλέψεων κερδοφορία. Ωστόσο, θεωρεί πως υπάρχουν σημαντικά ρίσκα εκτέλεσης που σχετίζονται με τη μείωση των NPEs, δεδομένου ότι έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη αναλογία NPEs και την χαμηλότερη κάλυψή τους μεταξύ των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

 

Eurobank: Η τιμή-στόχος για την Eurobank αυξάνεται σε 1 ευρώ από 0,85 ευρώ (Neutral/High Risk). Η Citi γράφει πως «χαιρετίζει» το σχέδιο εταιρικού μετασχηματισμού της τράπεζας που προβλέπει σημαντικό de-risking του ισολογισμού, με τον στόχο για την αναλογία των NPEs χαμηλότερα του 9% μέχρι το τέλος του 2021, να είναι χαμηλότερος αυτού που έχουν θέσει οι άλλες συστημικές τράπεζες. Ωστόσο, αυτό αντανακλάται σε μια μετοχή που διαπραγματεύεται με premium έναντι των άλλων τραπεζών με βάση το προβλεπόμενο BVPS.

 

Εθνική Τράπεζα: Για την Εθνική Τράπεζα, η νέα τιμή στόχος που δίνει η Citi είναι τα 2,80 ευρώ ανά μετοχή, από 2,22 ευρώ προηγουμένως (Neutral/High Risk). Όπως επισημαίνει, η Εθνική έχει την καλύτερη κάλυψη NPEs, ενώ βελτιώνονται οι βασικές λειτουργικές τάσεις. Ωστόσο, αυτό αντανακλάται σε μια μετοχή που διαπραγματεύεται με premium έναντι της Alpha και της Πειραιώς επί του προβλεπόμενου BVPS.

 

Τράπεζα Πειραιώς: Η νέα τιμή στόχος για την Τράπεζα Πειραιώς είναι τα 3,20 ευρώ ανά μετοχή από 1,84 ευρώ προηγουμένως.  Η Citi αξιολογεί την Τράπεζα Πειραιώς με Neutral/High Risk δεδομένης της μεγάλης εξάρτησης της τράπεζας από τις απαιτήσεις αναβαλλόμενου φόρου από το κράτος, της ισχνής κερδοφορίας και των ρίσκων εκτέλεσης που σχετίζονται με τη μείωση των NPEs, ενώ έχει τα περισσότερα NPEs και τον χαμηλότερο δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας μεταξύ των συστημικών τραπεζών.


protoselida

World Business

«Λουκέτο» στη Germanwings βάζει η Lufthansa

«Λουκέτο» στη Germanwings βάζει η Lufthansa

Η Lufthansa διακόπτει τις δραστηριότητες της θυγατρικής της Germanwings, εν μέρει λόγω της κρίσης του...

Media

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα μέτρα

Εύσημα από τα ξένα ΜΜΕ για τα γρήγορα…

Εύσημα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού αποδίδει το πρακτορείο Bloomberg παρουσιάζοντας,...

Secret Money

 ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

ΠOTE ΘA BΓEI TO «EPΓAΛEIO»;

Aπό πέρυσι τον Σεπτέμβριο θα έπρεπε κανονικά να έχει βγει στον αέρα το εργαλείο σύγκρισης...

Τεχνολογία

Εκτινάχθηκαν οι ομαδικές κλήσεις στο Viber

Εκτινάχθηκαν οι ομαδικές κλήσεις στο Viber

Η Rakuten Viber, μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες επικοινωνίας παγκοσμίως, αύξησε τη χωρητικότητα βασικών της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.