Πέρασαν τα stress test οι σλοβενικές τράπεζες

Σταθερό είναι το τραπεζικό σύστημα της Σλοβενίας, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας (Banka Slovenije), μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής (stress tests) που διενεργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

 

Το τραπεζικό σύστημα της Σλοβενίας έχει αποδειχθεί ότι κατέχει την κατάλληλη κεφαλαιακή επάρκεια, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας. Επισημαίνεται επίσης ότι οι τράπεζες της Σλοβενίας είναι σχετικά καλά κεφαλαιοποιημένες και έχουν βελτιώσει την ποιότητα των χαρτοφυλακίων τους. "Το γεγονός αυτό συνιστά επιτυχία, καθώς ακολουθεί την επιτυχή μείωση της έκθεσης των τραπεζών σε μη εξυπηρετούμενες διεργασίες τα τελευταία χρόνια", υπογραμμίζεται σχετικά.

 

Τα τεστ αντοχής διεξήχθησαν χρησιμοποιώντας δύο μακροοικονομικά σενάρια που αποσκοπούσαν στον έλεγχο της ανθεκτικότητας των τραπεζών σε κρίσεις, σημειώνει το ΑΠΕ. Το βασικό σενάριο εξέτασε τις πιθανότερες μακροοικονομικές τάσεις μέχρι το 2021 με βάση τις προβλέψεις των πιστωτικών ιδρυμάτων, οι οποίες αναμένουν μικρή επιβράδυνση του ρυθμού οικονομικής ανάπτυξης την επόμενη τριετία.


protoselida

Media

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Spiegel: Μαζικά push-back από Ελλάδα προς Τουρκία

Εκτενές ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Spiegel αναφέρεται σε μαζικές παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.