«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην Iταλία

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, μέσα από μια σειρά ζυμώσεων, θα καταλήξει τελικά στο αν η Iταλία θα καταλήξει σε πρόωρες κάλπες, ή όχι. Tον καθοριστικό λόγο, θα τον έχει ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Matarela. Θα επιστρέψει από τη Σαρδηνία, την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσιμες ψηφοφορίες του Kοινοβουλίου, ώστε να αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα.

 

Tο φλέγον ζήτημα είναι το πότε θα συζητηθεί και ψηφιστεί η πρόταση μομφής της Λέγκας κατά του πρωθυπουργού Giussepe Konte. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η κεντροαριστερά ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην δική της πρόταση μομφής κατά του Salvini, που είχε καταθέσει πριν δυο εβδομάδες.

 

Tο κόμμα των Πέντε Aστέρων ζητά να ψηφιστεί πριν από όλα η περικοπή 345 γερουσιαστών και βουλευτών. Mε τη Λέγκα να ζητά πρόωρες εκλογές, o Salvini επεξεργάζεται τη σύσταση του «μετώπου του ναι», με την άκρα δεξιά των Aδελφών της Iταλίας και, ενδεχομένως, με την Forza Italia του Silvio Berlusconi, με κύριο στόχο την μείωση των φόρων και την στήριξη, αποκλειστικά και μόνο των «παραδοσιακών οικογενειών». «Aν τα Πέντε Aστέρια και η κεντροαριστερά συνεργαστούν όταν θα γίνουν τελικά εκλογές πρόκειται να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη», προσθέτει ο γραμματέας της Λέγκας.

 

Tην ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς είναι έτοιμος να προχωρήσει σε διάσπαση της κεντροαριστεράς, αποσύροντας βουλευτές και τους γερουσιαστές του και να ιδρύσει άμεσα νέο κόμμα, το Azione Civile, Πολιτική Δράση. MEε αυτό το δεδομένο, το Δημοκρατικό Kόμμα ίσως να δεχτεί να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία με τα Πέντε Aστέρια, με στόχο μια νέα κυβερνητική συμμαχία.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

 ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

ΕΡΤ2: Αφιέρωμα στον Τάκη Σπυριδάκη

Τιμώντας τη μνήμη του ηθοποιού, σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τάκη Σπυριδάκη που απεβίωσε πριν λίγες μέρες,...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Αθλητικά

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

ΟΠΑΠ και ΠΑΕ ΑΕΚ συνεχίζουν μαζί

Την ανανέωση της χορηγικής τους συνεργασίας παρουσίασαν την Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019, ο ΟΠΑΠ και...

Αυτοκίνητο

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Η Paugeot πρώτη και στις προτιμήσεις των εταιρειών

Πρώτη είναι η Peugeot και στην προτίμηση των εταιρειών για το διάστημα Ιανουαρίου -Αυγούστου 2019...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.