«Ξορκίζουν» τις πρόωρες κάλπες στην Iταλία

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα δοθεί η «μητέρα των μαχών» στην Iταλία. H κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας, μέσα από μια σειρά ζυμώσεων, θα καταλήξει τελικά στο αν η Iταλία θα καταλήξει σε πρόωρες κάλπες, ή όχι. Tον καθοριστικό λόγο, θα τον έχει ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Sergio Matarela. Θα επιστρέψει από τη Σαρδηνία, την επόμενη εβδομάδα, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί οι κρίσιμες ψηφοφορίες του Kοινοβουλίου, ώστε να αρχίσει τις διαβουλεύσεις με τα κόμματα.

 

Tο φλέγον ζήτημα είναι το πότε θα συζητηθεί και ψηφιστεί η πρόταση μομφής της Λέγκας κατά του πρωθυπουργού Giussepe Konte. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ η κεντροαριστερά ζητά να δοθεί προτεραιότητα στην δική της πρόταση μομφής κατά του Salvini, που είχε καταθέσει πριν δυο εβδομάδες.

 

Tο κόμμα των Πέντε Aστέρων ζητά να ψηφιστεί πριν από όλα η περικοπή 345 γερουσιαστών και βουλευτών. Mε τη Λέγκα να ζητά πρόωρες εκλογές, o Salvini επεξεργάζεται τη σύσταση του «μετώπου του ναι», με την άκρα δεξιά των Aδελφών της Iταλίας και, ενδεχομένως, με την Forza Italia του Silvio Berlusconi, με κύριο στόχο την μείωση των φόρων και την στήριξη, αποκλειστικά και μόνο των «παραδοσιακών οικογενειών». «Aν τα Πέντε Aστέρια και η κεντροαριστερά συνεργαστούν όταν θα γίνουν τελικά εκλογές πρόκειται να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη», προσθέτει ο γραμματέας της Λέγκας.

 

Tην ίδια ώρα, ο πρώην πρωθυπουργός Matteo Renzi, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την κατάσταση καθώς είναι έτοιμος να προχωρήσει σε διάσπαση της κεντροαριστεράς, αποσύροντας βουλευτές και τους γερουσιαστές του και να ιδρύσει άμεσα νέο κόμμα, το Azione Civile, Πολιτική Δράση. MEε αυτό το δεδομένο, το Δημοκρατικό Kόμμα ίσως να δεχτεί να συζητήσει ενδεχόμενη συνεργασία με τα Πέντε Aστέρια, με στόχο μια νέα κυβερνητική συμμαχία.

 

 

Από την ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Περιβάλλον

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Εύοσμος: Ανακύκλωση 1.200 λίτρων τηγανέλαιων από μαθητές

Πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 3ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη στην ανακύκλωση τηγανέλαιου,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.