Διαρροή εγγράφων που περιγράφουν τον αντίκτυπο του «σκληρού» Brexit

Τα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία διέρρευσαν από πρώην υπουργό στην προσπάθεια να επηρεάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

 

Τα επίμαχα έγγραφα περιγράφουν μια κατάσταση με συνωστισμό στα λιμάνια, ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα και ευρεία κοινωνική αναταραχή, σχολιάζουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ως και το 85% των φορτηγών διεθνών μεταφορών δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθει, στην περίπτωση ενός«σκληρού» Brexit στους επιπλέον ελέγχους στα γαλλικά τελωνεία. Σύμφωνα με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στον φάκελο με τίτλο «Επιχείρηση Χρυσότσιχλα», μια έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία θα επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

 

«Η "Χρυσότσιχλα' περιγράφει το χειρότερο σενάριο. Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα ώστε να επιταχυνθεί ο σχεδιασμός του Brexit» σχολίασε ο Μάικλ Γκοβ, υπουργός με αρμοδιότητα τα θέματα του Brexit. Η Βρετανία θα είναι πλήρως προετοιμασμένη στις 31 Οκτωβρίου για το Brexit, υποστήριξε από την πλευρά του ο υπουργός Ενέργειας της χώαςρ Κουάσι Κουάρτενγκ.


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.