Λευκός Οίκος: Δεν υπάρχει κίνδυνος ύφεσης

«Δεν φαίνεται πουθενά ύφεση. Οι καταναλωτές εργάζονται, οι μισθοί τους αυξάνονται και έχουν χρήματα για να ξοδέψουν και να αποταμιεύσουν. Νομίζω είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση" υποστήριξε ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου, απορρίπτοντας τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις περί ενδεχόμενης συρρίκνωσης της αμερικανικής οικονομίας.

 

Οι δείκτες στο αμερικανικό Χρηματιστήριο υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας των φόβων για μια ενδεχόμενη ύφεση και ανέκτησαν μέρος των απωλειών τους την Παρασκευή εξαιτίας των εκτιμήσεων για άνοδο των επιτοκίων από την ΕΚΤ, σχολιάζει το Reuters.

 

Οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 0,7% και ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, γεγονός που κατά τον Κάντλοου αποδεικνύει πως η η οικονομία των ΗΠΑ δεν απειλείται. Ο Κάντλοου δεν παρέλειψε να εξαπολύσει πυρά κατά της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, λέγοντας πως η επιλογή της να αυξήσει τα επιτόκια το 2017 και το 2018 είχε αρνητικά αποτελέσματα.

 

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, η βιομηχανική ανάπτυξη έχει κατεβάσει ταχύτητα, ενώ η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει επιβράδυνση. Μία επιβράδυνση ή και συρρίκνωση της αμερικανικής οικονομίας θα έχει ιδιαίτερο αντίκτυπο στην προεκλογική περίοδο ενόψει των εκλογών -τον Νοέμβριο του 2020- για την ανάδειξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ.


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.