Έπαινοι Morgan Stanley για τις μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο

 

Με μία νέα έκθεση της Morgan Stanley, που είδε το φως της δημοσιότητας αυτές τις ημέρες και παρουσιάστηκε στον αιγυπτιακό τύπο, η εν λόγω αμερικανική επενδυτική τράπεζα συμπεριλαμβάνει πλέον την Αίγυπτο στις χώρες με τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των αναδυομένων αγορών, αποτελώντας υπόδειγμα ως προς την υλοποίηση μαζικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων, από το έτος 2016.

΄

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό του δελτίο, το Γραφείο Οικονομικών Υποθέσεων της ελληνικής Πρεσβείας στην Αίγυπτο, «κατά την επενδυτική τράπεζα, η Αίγυπτος έχει δημιουργήσει ένα επενδυτικό περιβάλλον φιλικό προς τον επιχειρηματικό κόσμο, ενώ η κυβέρνηση πέτυχε να μειώσει δραστικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ και καταβάλλει σύντονες προσπάθειες για να πετύχει το μέγιστο βαθμό συμπερίληψης όλων των ομάδων του πληθυσμού στην επίσημη οικονομία και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας».

 

Κατά την Morgan Stanley, «η απελευθέρωση της ισοτιμίας του νομίσματος το Νοέμβριο του 2016 επέφερε θετικές επιπτώσεις τόσο στις εξαγωγές όσο και στον τουρισμό της χώρας. Η επενδυτική τράπεζα επεσήμανε επίσης ότι η Αίγυπτος έχει τα τελευταία χρόνια προσελκύσει αξιόλογες επενδύσεις στον κλάδο μεταποίησης τροφίμων, καθώς και ότι αρκετοί αμερικανικοί όμιλοι υψηλής τεχνολογίας έχουν τοποθετηθεί στην αιγυπτιακή αγορά, με προοπτικές να πραγματοποιήσουν περαιτέρω σημαντικές επενδύσεις στο άμεσο μέλλον».

 

Η έκθεση υπογράμμισε ακόμα τις ευκαιρίες που δίνονται για επενδύσεις, λόγω της πληθώρας των μεγάλων αναπτυξιακών έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και η κατασκευή νέων πόλεων.

 

Τέλος, η Morgan Stanley, μέσω της έκθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Επενδύσεων και Διεθνούς συνεργασίας της Αιγύπτου, αναφέρθηκε «στη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου, εξαιτίας των μεγάλων επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στον ενεργειακό τομέα, ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για τη μελλοντική πορεία της αιγυπτιακής οικονομίας, μετά την ολοκλήρωση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων».

 


protoselida

Secret Money

TA «AΠONEPA»

TA «AΠONEPA»

Aκόμη η PAE «πληρώνει» τα «απόνερα» από την υπόθεση της πολυήμερης κατάρρευσης των πληροφοριακών συστημάτων...

Περιβάλλον

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Ναύπακτος: Συνέδριο της ΠΑΝΔΟΙΚΟ για θαλάσσιο χωροταξικό

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), που εκπροσωπεί περισσότερες από 40 οικολογικές οργανώσεις από όλη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.