Θετικό κλίμα στην Ευρώπη

 

Η παραίτηση Κόντε ευνόησε

 

Θετικό κλίμα επικρατεί σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στην Ιταλία μετά την παραίτηση Κόντε.

 

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4%, ενώ κατά 0,65% ενισχύεται τούτη την ώρα ο Euro Stoxx 50 στην ευρωζώνη.

 

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,55%, ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,5% και ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο της τάξης του 0,79%.

 

Κέρδη και στην ευρωπεριφέρεια, με τον ιταλικό FTSE MIB να ενισχύεται κατά 1,25%, τον ισπανικό IBEX να καταγράφει κέρδη 0,81%, ενώ μοναχική πτώση ακολουθεί στην Πορτογαλία ο PSI 20 χάνοντας 0,63%.

 

Στα της Ιταλίας, τέλος στην κυβερνητική κρίση προσπαθεί να δώσει ο πρόεδρος της χώρας Σέρτζο Ματαρέλα με τη δημιουργία ενός νέου σχήματος που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει την υπερεπείγουσα οικονομική κατάσταση της χώρας.

 

Στα εταιρικά νέα, η γερμανική  Commerzbank φέρεται να εξετάζει το κλείσιμο 200 από το σύνολο των 1.000 υποκαταστημάτων της. Σύμφωνα με την Handelsblatt, η τράπεζα επανεξετάζει την στρατηγική της και στο πλαίσιο αυτό θέλει να κρατήσει 800-900 υποκαταστήματα προκειμένου να περιορίσει το κόστος λειτουργίας της.

 


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.