Χιλιάδες υποψήφιοι στα ΑΕΙ με βαθμούς κάτω από τη βάση

 

Εισαγωγή με 4 στο Πανεπιστήμιο

 

Για άλλη μία φορά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας αποτυπώνουν μία αποκαρδιωτική εικόνα αναφορικά με τις βαθμολογίες αλλά και τον τρόπο με τον εισάγονται - λόγω του εξεταστικού συστήματος - χιλιάδες υποψήφιοι σε μία σειρά σχολών.

 

Ένα από τα παράδοξα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ της χώρας, είναι ότι χιλιάδες υποψήφιοι κατάφεραν να ανοίξουν τις «πύλες» δεκάδων πανεπιστημιακών τμημάτων με βαθμούς κάτω της βάσης ενώ αρκετοί το μόνο που έκαναν επί της ουσίας ήταν να… γράψουν το όνομά τους και να εξασφαλίζουν μία θέση στα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης.

 

Για άλλη μία φορά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας αποτυπώνουν μία αποκαρδιωτική εικόνα αναφορικά με τις βαθμολογίες αλλά και τον τρόπο με τον εισάγονται – λόγω του εξεταστικού συστήματος – χιλιάδες υποψήφιοι σε μία σειρά σχολών.

 

Είναι ενδεικτικό ότι η βάση εισαγωγής σε αρκετά τμήματα διαμορφώθηκε κοντά στα 4 με 5 χιλιάδες μόρια. Στο τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, η βάση δεν ξεπέρασε τα 4.092 μόρια ενώ το τμήμα στο Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης που εδρεύει στα Γρεβενά διαμορφώθηκε στα 4.846.

 

Μόλις 6.658 μόρια χρειάστηκαν όσοι στόχευαν στο τμήμα Δασολογίας , Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού που εντάχθηκε φέτος στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ενώ με 5.111 μόρια εξασφάλισαν την εισαγωγής τους οι φοιτητές του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.

 

Αξίζει να επισημανθεί ότι το φετινό μηχανογραφικό δελτίο είχε μία ιδιαιτερότητα, καθώς πλέον έχουν ενταχθεί σε αυτό μόνο πανεπιστημιακά τμήματα. Αυτό έγινε λόγω των συγχωνεύσεων τεχνολογικών με πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που πραγματοποιήθηκαν – για πολλές περιπτώσεις – με προχειρότητα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο μέσο της χρονιάς.

 

Με 4.643 μόρια εισάγονται οι φοιτητές στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος) ενώ 5.725 μόρια αρκούσαν για το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ίδιου ιδρύματος. Μηχανικοί Τοπογράφοι με 6.593; Κι όμως. Αυτή είναι η βάση στο τμήμα Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής Σερρών.

 


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.