Ισχυρή άνοδος για το πετρέλαιο

Η ανατροπή


«Φως» στον ορίζοντα για το τέλος της εμπορικής διαμάχης μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών φαίνεται πως υπάρχει, ενώ οι μεσίτες πιθανότατα ότι «άκουσαν» τις δηλώσεις του Ιράν ότι δεν επιθυμεί ένταση με τις ΗΠΑ και ότι πιστεύουν πως οι μεγάλες οικονομίες θα λάβουν μέτρα στήριξης για να αποφύγουν μία ενδεχόμενη οικονομική ύφεση που θα έπληττε τη ζήτηση πετρελαίου. Με τους οιωνούς να φαίνονται καλοί, η ανακοίνωση των επισημων στοιχείων που δείχνουν πτώση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, οδήγησε τον «μαύρο χρυσό» σε ισχυρή άνοδο την Τετάρτη.

 

Όπως ανακοινώθηκε, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 11,1 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API). Eνώ ο Donald Trump, δύο μέρες πριν δήλωνε την πίστη του ότι ήταν ειλικρινής όσον αφορά την επιθυμία να επιτύχει μια εμπορική συμφωνία, ενώ ο Κινέζος αντιπρόεδρος δήλωσε ότι η Κίνα ήταν πρόθυμη να επιλύσει τη διαμάχη μέσω «ήρεμων» διαπραγματεύσεων.

 

Μέσα σε αυτό το κλίμα, την Τετάρτη το αργό διαπραγματευόταν στα 55,71 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,42% και το μπρεντ στα 60, 20 δολάρια καταγράφοντας άνοδο κατά 1,16%.

 

Η Morgan Stanley μείωσε την προοπτική των τιμών για το υπόλοιπο έτος για το μπρεντ στα 60 δολάρια το βαρέλι από τα 65 και για το αργό στα 55 δολάρια το βαρέλι από τα 58 δολάρια, καθώς υποβάθμισε τις προβλέψεις αύξησης της ζήτησης για το τρέχον και το επόμενο έτος. Ωστόσο, οι τιμές εξακολουθούν να συμπιέζονται από έκθεση του ΟΠΕΚ που προκάλεσε ανησυχίες για την αύξηση της ζήτησης πετρελαίου.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.