Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό

Θα επιτρέπεται η χρήση για επιχειρηματικά πάρκα

 

Θεμελιώδεις αλλαγές για τον αιγιαλό και την παραλία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε λίγες ημέρες.

 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη χρήση αιγιαλού και παραλίας για επιχειρηματικά πάρκα, ενώ όσοι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον παλιό αιγιαλό θα έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν.

 

Επίσης, θα παραχωρηθεί αποκλειστική χρήση αιγιαλού και παραλίας, εάν επιβάλλεται για την ασφάλεια των βιομηχανικών ή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

 

Παράλληλα, παρατείνονται οι παραχωρήσεις χρήσεως αιγιαλού, σε  λατομικές ή μεταλλευτικές εγκαταστάσεις  για όσο χρονικό διάστημα υφίσταται το δικαίωμά τους, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι διατάξεις περί παραλίας και αιγιαλού να μη θίξουν την επένδυση στο Ελληνικό.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο 4607 είχε ανοίξει τον δρόμο για νομιμοποίηση ορισμένων κατηγοριών αυθαιρέτων «πάνω στο κύμα».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.