Έρχονται νέες ρυθμίσεις για τον αιγιαλό

Θα επιτρέπεται η χρήση για επιχειρηματικά πάρκα

 

Θεμελιώδεις αλλαγές για τον αιγιαλό και την παραλία περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, που θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση σε λίγες ημέρες.

 

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που επιτρέπουν τη χρήση αιγιαλού και παραλίας για επιχειρηματικά πάρκα, ενώ όσοι έχουν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στον παλιό αιγιαλό θα έχουν τη δυνατότητα να χτίσουν.

 

Επίσης, θα παραχωρηθεί αποκλειστική χρήση αιγιαλού και παραλίας, εάν επιβάλλεται για την ασφάλεια των βιομηχανικών ή ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων.

 

Παράλληλα, παρατείνονται οι παραχωρήσεις χρήσεως αιγιαλού, σε  λατομικές ή μεταλλευτικές εγκαταστάσεις  για όσο χρονικό διάστημα υφίσταται το δικαίωμά τους, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε οι διατάξεις περί παραλίας και αιγιαλού να μη θίξουν την επένδυση στο Ελληνικό.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από πέντε μήνες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον νόμο 4607 είχε ανοίξει τον δρόμο για νομιμοποίηση ορισμένων κατηγοριών αυθαιρέτων «πάνω στο κύμα».


protoselida

Media

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις επενδύσεις στα ΜΜΕ

Πέτσας: Πως θα ανοίξει ο δρόμος για τις…

Το πλέγμα των παρεμβάσεων που η κυβέρνηση θεωρεί ότι «θα διευκολύνει τις επενδύσεις στον κλάδο...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Tesla: Ρεκόρ παράδοσης με 97.000 αυτοκίνητα

Ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων σημείωσε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla το τρίτο τρίμηνο, αν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.