Αυξημένες οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα στο επτάμηνο

Άνοδο της τάξεως του 62,7% σημείωσαν οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα, σε ετήσια βάση τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους καθώς συνέχισε να αυξάνεται το διμερές εμπόριο και οι επενδύσεις, όπως ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

 

Την περίοδο αυτή, οι γερμανικές επενδύσεις έφθασαν το 1,17 δισ. δολάρια ενώ το διμερές εμπόριο αυξήθηκε κατά 2,4% σχεδόν στα 107 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φενγκ.

 

Η Κίνα πραγματοποίησε επενδύσεις ύψους 1,01 δισ. δολαρίων στη Γερμανία μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουλίου, σημειώνοντας αύξηση κατά 27,6% σε ετήσια βάση.

 

Η Κίνα αποτελεί τον κορυφαίο εμπορικό εταίρο της Γερμανίας για τρία συνεχή χρόνια και έναν από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς για τις γερμανικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο Γκάο.

 

Οι γερμανικές επιχειρήσεις έχουν εκφράσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δεύτερη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών της Κίνας (China International Import Expo) που θα γίνει τον Νοέμβριο και πάνω από 200 εταιρίες έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους σε αυτή, σημείωσε ο Γκάο.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γερμανικές εταιρίες συμμετείχαν στο νέο άνοιγμα της κινεζικής οικονομίας, με τον εκπρόσωπο του υπουργείου να επικαλείται την αύξηση των επενδύσεων στην Κίνα από εταιρίες όπως ο κολοσσός των χημικών BASF και οι αυτοκινητοβιομηχανίες Volkswagen και BMW.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από αύριο, Παρασκευή, έως το Σάββατο.

 

"Η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με τη γερμανική πλευρά για να συνεχίσει να οικοδομεί μια πλατφόρμα για ανταλλαγές και συνεργασία μεταξύ των επιχειρήσεων των δύο χωρών και να προωθεί τη σταθερή και διαρκή ανάπτυξη της διμερούς οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας", δήλωσε ο Γκάο.


protoselida

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Τουρισμός

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Προώθηση οινοτουρισμού στο Παρίσι

Ειδική εκδήλωση - προβολή θα πραγματοποιήσει στο βραβευμένο ελληνικό εστιατόριο "Le Mavrommatis" στο Παρίσι, τη...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.