ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε: Καταγγελία της στάσης του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας καταγγέλλει "απερίφραστα και χωρίς αστερίσκους την απρόκλητη επίθεση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στη συνάδελφο δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βόλου και μέλος της ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε κ. Ελένη Μανώλη".

 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, "κατά τη διάρκεια εφ' όλης της ύλης συνέντευξης του κ. Αγοραστού στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας την περασμένη Δευτέρα από τις συναδέλφισσες δημοσιογράφους του σταθμού και μελών της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε κ.κ. Κωνσταντίνας Θεοχαρούλη και Μίνας Μαυρογιάννη, η συνάδελφος δημοσιογράφος Ελένη Μανώλη παρενέβη στην πανθεσσαλικής εμβέλειας εκπομπή, από το στούντιο της ΕΡΤ Βόλου, προκειμένου να υποβάλλει ερώτηση για το αν και πότε θα τοποθετηθούν μετρητές αέριας ρύπανσης στο Βόλο και αν και πότε θα δημοσιοποιηθεί ο ρυπαντής, εφόσον αυτός εντοπιστεί.

 

Αντί απάντησης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με μία πρωτοφανή για εκπρόσωπο θεσμού και φορέα εξουσίας στάση, επιτέθηκε στη συνάδελφο και στην ΕΡΤ, λέγοντας ευθέως ότι η κ. Ελένη Μανώλη υποκινείται από συμφέροντα (ποια αλήθεια, όταν είναι κοινή η ανησυχία όλων των Βολιωτών για τη δυσοσμία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα;), ότι έχει υποβολείς ερωτήσεων (ποιοι αλήθεια και για ποιους λόγους, πέραν της προφανούς ανησυχίας των κατοίκων του Βόλου θα μπορούσαν να υποβάλλουν ερωτήσεις;), ότι η ΕΡΤ προσπάθησε στο παρελθόν να τον παγιδεύσει (πότε και με ποιο τρόπο αλήθεια;)".

 

Σύμφωνα πάντα με την ΕΣΗΘΣΤΕ-Ε, ο Περιφερειάρχης επέμεινε "στις απίστευτες απόψεις του, προσβλητικές για οποιοδήποτε δημοσιογράφο καθ' όλη τη διάρκεια της ωριαίας συνέντευξής του, διακόπτοντας τη συνάδελφο που δεν βρισκόταν στο στούντιο της Λάρισας, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς εκφράσεις, παρόλη την φιλότιμη προσπάθεια των δύο συντονιστών της εκπομπής να τον αποτρέψουν, στις συνεχείς παρεκτροπές του".

 

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε τονίζει ότι δεν είναι δυνατό να γίνουν ανεκτές επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων, που κάνουν τη δουλειά τους με επάρκεια και ευσυνειδησία, ελέγχουν την εξουσία και μεταφέρουν απόψεις, γνώμες, προβληματισμούς και ανησυχίες της κοινής γνώμης.

 

"Όταν σύσσωμη η κοινωνία του Βόλου δυσανασχετεί από τη δυσοσμία, όταν ο ίδιος ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την αερορύπανση, όταν η ίδια η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη έχει υποβάλλει μηνύσεις και αναφορές για το θέμα, τότε ο Περιφερειάρχης οφείλει να υπερασπιστεί τους ανθρώπους της περιοχής που υπάρχει το οποιοδήποτε πρόβλημα. Είναι χρήσιμο σε κάποιες περιπτώσεις


protoselida

Τουρισμός

 “Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

“Πράσινο φως” για νέο ανελκυστήρα στην Ακρόπολη

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την Τετάρτη και τις τρεις μελέτες που αφορούν στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.