Deal News Online

undefined

ΑΔΕΔΥ: Εννιά προτάσεις για μισθούς & συντάξεις

Η ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ παρέθεσε εννέα προτάσεις για τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και γενικότερα την καλύτερη λειτουργία του Δημοσίου.

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη εν όψει ΔΕΘ, έγινε εκτενής αναφορά σε όλα τα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων και παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες των επόμενων μηνών.

 

Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:

 

1. Τη χορήγηση αυξήσεων στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020, που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει τον 13ο και 14ομισθό.

 

2. Την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών-αντισυνταξιοδοτικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

 

3. Τη διενέργεια προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά (Παιδεία, Υγεία, Αυτοδιοίκηση, ασφαλιστικά Ταμεία, κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων.

 

4. Τη διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

 

5. Τον τερματισμό της φορολογικής «επιδρομής». Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.

 

6. Την αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο.

 

7. Τη μη διενέργεια πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 

8. Την κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία.

 

9. Την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.

 

Στο πλαίσιο των διεκδικήσεων των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, πως «χρειάζεται πολιτική απόφαση για την επανανομοθέτηση του 13ου και 14ου μισθού». Για το ασφαλιστικό τόνισε πως η κυβέρνηση πρέπει να καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου και να προχωρήσει στην άρση αδικιών μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων, όπως και στην επανεξέταση των ορίων ηλικίας ορισμένων τουλάχιστον κατηγοριών.

 

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία. Παράλληλα, σημείωσε πως δε θα γίνουν αποδεκτές δυσμενείς ανατροπές του νόμου 1264 και ειδικά στο θέμα λήψης αποφάσεων των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού είναι στην κορυφή των διεκδικήσεών μας» υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης. Για το ασφαλιστικό είπε πως «θα αντισταθούμε σε αλλαγές που σε απώτερο χρόνο οδηγούν στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων». Ο ίδιος έστειλε μήνυμα πως οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο θα μείνουν στα χαρτιά, καθώς «στόχο έχουν τη φίμωση των συνδικάτων».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


World Business

Altria: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2020

Altria: Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για το 2020

Με το «βλέμμα» στο συνέδριο καταναλωτών και λιανικής πώλησης της Morgan Stanley όπου θα δώσει...

Secret Money

 KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

KAΛA TA Σ/Ν AΛΛA...

Tο θέμα που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι δεν αρκούν τα νομοσχέδια και οι...

Αθλητικά

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Κραυγή αγωνίας από παίχτες βόλεϊ

Την άμεση επανέναρξη της αγωνιστικής δραστηριότητας στο ελληνικό βόλεϊ ζητά ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Πετοσφαιριστών...

Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να προβλέψει πρωτεϊνική δομή!

Τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να προβλέψει πρωτεϊνική δομή!

Συνιστώντας μια ανακάλυψη- επιστημονικό ορόσημο για τον κλάδο της βιοτεχνολογίας, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) με την...

Περιβάλλον

ΣτΕ: Υπεύθυνοι οι Δήμοι για συντήρηση - κλάδεμα δέντρων

ΣτΕ: Υπεύθυνοι οι Δήμοι για συντήρηση - κλάδεμα…

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επικύρωσε απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που θεωρεί αποκλειστική ευθύνη των Δήμων την...

Τουρισμός

Αναμένεται επανεκκίνηση στα εταιρικά ταξίδια κινήτρων

Αναμένεται επανεκκίνηση στα εταιρικά ταξίδια κινήτρων

Τα εταιρικά ταξίδια κινήτρων αναμένεται να επανακάμψουν μετά την απότομη καμπή λόγω των παγκόσμιων περιορισμών...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.