Παναγιωτόπουλος: Οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιόπιστος πυλώνας σταθερότητας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αξιόπιστο πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και σημαντικό παράγοντα προόδου και ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες, υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος εγκαινιάζοντας σήμερα το περίπτερο του ΥΕΘΑ στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της δυναμικής προσφοράς τους προς τον ελληνικό λαό δηλώνουν τη δυναμική τους παρουσία, εδώ στη ΔΕΘ, που αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της πατρίδας μας και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης δεκάδων οικονομικών παραγόντων της Ελλάδας, της Ευρώπης των Βαλκανίων και όχι μόνο, τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην 84η ΔΕΘ, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, δεν είναι μία άσκηση εντυπωσιασμού, αλλά μία απτή απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μία αποκάλυψη διαφόρων δραστηριοτήτων τους προς την κοινωνία και ένα αποτύπωμα της κοινωνικής τους προσφοράς και της τεράστιας αποτρεπτικής ισχύος που διαθέτουν.

"Στο σημερινό άναρχο, ασταθές και έντονα ανασφαλές διεθνές και περιφερειακό περιβάλλον της Νοτιοανατολικής Ευρώπης η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μία τέτοιου επιπέδου και κύρους οικονομική και επιχειρηματική διοργάνωση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και εκπέμπει σημαντικά μηνύματα, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας" ανέφερε ο κ. Παναγιώτοπουλος. "Οι Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα αξιοποιούν το βήμα της ΔΕΘ για να δηλώσουν ότι αποτελούν έναν αξιόπιστο πυλώνα σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα επισημαίνουν ότι αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες προόδου και ευημερίας για την Ελλάδα και τους Έλληνες πολίτες. Τέλος, προβάλλουν προς πάσα κατεύθυνση και στους επίδοξους αμφισβητίες των εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας το αξιόμαχο, την ετοιμότητα και τη μεγάλη ικανότητα της αποτρεπτικής ισχύος τους για την πατρίδα", πρόσθεσε.

Iδιαίτερη αναφορά έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στον κοινωνικό ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και στη διαχρονική προσφορά τους στην ελληνική κοινωνία. "Διαβεβαιώνω τον ελληνικό λαό ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, αποτελούν και θα συνεχίσουν στο μέλλον να αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του κοινωνικού ιστού της πατρίδας μας και σώμα από το σώμα της πατρίδας. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έρχονται από την κοινωνία και προσφέρουν στην κοινωνία" είπε σημειώνοντας ότι το 2019 έχει ανακηρυχθεί Έτος Κοινωνικής Προσφοράς για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

"Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τον σύγχρονο ρόλο τους και να υπενθυμίσουμε ότι τα άξια στελέχη τους με τη διαχρονική στάση τους και τις στοχευμένες δράσεις τους για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ευημερίας των Ελλήνων πολιτών θα παραμείνουν για πάντα δίπλα στον Έλληνα πολίτη" επισήμανε.

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Περιβάλλον

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Ολλανδική συνδρομή στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην Ολλανδία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης στο πλαίσιο της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.