Deal News Online

undefined

Επενδύσεις, φοροελαφρύνσεις και νέες θέσεις εργασίας

Οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ με στόχο την οικονομία

 

Φορολογικές ελαφρύνεις για εκατομμύρια πολίτες και επιχειρήσεις καθώς και μέτρα έκπληξη, όπως η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης μετά το 2020 αλλά και την παροχή πρόσθετου αφορολόγητου 1.000 ευρώ για κάθε παιδί,  εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο.

 

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μία σειρά μέτρων τα οποία θα ανακουφίσουν τους φορολογούμενους  μεταξύ των οποίων αυτούς που ανήκουν στη μεσαία τάξη οι οποίοι «γονάτισαν» οικονομικά από τους υπέρογκους φόρους της προηγούμενης κυβέρνησης . Συγκεκριμένα εξήγγειλε τη μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα έως  10.000 ευρώ στο 9% από 22% ενώ γνωστοποίησε πως εντός του 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

 

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ακόμη πως διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς» ενώ για το συγκεκριμένο ζήτημα προανήγγειλε πως θα υπάρχει μία πιο θεσμική και μόνιμη μορφή.

 

Μείωση στο φόρο επιχειρήσεων


Ανακοίνωσε ακόμη μείωση στο φόρο επιχειρήσεων από το 28% στο 24% και στα μερίσματα από 10% σε 5%. Ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε και σε ένα θετικό μέτρο που αφορά όσους ασχολούνται με τον κατασκευαστικό τομέα, αφού για τα επόμενα τρία χρόνια αναστέλλεται ο ο ΦΠΑ για τις νέες οικοδομές.

 

Επίσης  θα δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για όσους θέλουν να ανακαινίσουν ή να αναβαθμίσουν τα κτίρια. Με αυτόν τον τρόπο, ο πρωθυπουργός δίνει κίνητρο στους ιδιοκτήτες ακινήτων να αναμορφώσουν και να εκσυγχρονίσουν τα σπίτια τους ενώ ταυτόχρονα θα τονώσει την αγορά. Ο κ. Μητσοτάκης επιφύλασσε ένα ακόμη θετικό μέτρο καθώς αναστέλλεται ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

 

Εκτός από το επίδομα 2.000 για κάθε νέο παιδί που θα δοθεί εντός του 2020, ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι τα βρεφικά είδη, τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

 

Επίσης εξήγγειλε πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί και μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

 

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών


Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες έως το 2023 η οποία θα ξεκινήσει από την  1η Ιουλίου του 2020  ενώ πρόσθεσε πως μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν μειωθεί κατά 1 περίπου μονάδα.

 

Με τη μείωση των εισφορών, σημείωσε ο πρωθυπουργός, οι εργαζόμενοι θα δουν, αμέσως, στο ταμείο αύξηση στα χρήματά τους.

 

«Αλλά και οι επιχειρήσεις θα δουν μείωση του κόστους ανά απασχολούμενο. Και αυτό θα οδηγήσει στην αύξηση της μόνιμης απασχόλησης. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα της υποδηλωμένης εργασίας και της κατάχρησης των ευέλικτων μορφών εργασίας, θεσπίζουμε αμέσως προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση».

 

Έτσι ώστε, συμπλήρωσε,  να ενθαρρυνθεί η μόνιμη απασχόληση. «600.000 συμπολίτες μας θα διαπιστώσουν άμεσα βελτίωση των αποδοχών τους».

Επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας


Στον τομέα των επενδύσεων που ξεκινούν από την αρχή ή ξεμπλόκαραν αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ελληνικό, την Eldorado Gold, την Cosco και άλλες επενδύσεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα και η οικονομία της έχουν αλλάξει σελίδα.

 

Ειδικότερα, για το Ελληνικό και την μεγάλη επένδυση που έχει αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί στο πρώην αεροδρόμιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε πως δημοσιεύθηκαν οι τρεις κομβικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για το πάρκο, το παράκτιο μέτωπο και το καζίνο.

 

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μετά από αυτή την κίνηση, το Δημόσιο θα εισπράξει αμέσως την προκαταβολή των 300 εκατομμυρίων ευρώ, με τα έργα της συνολικής επένδυσης των 8 δισ. ευρώ να ξεκινούν στις αρχές του 2020.

 

Αναφορικά με την Eldorado Gold σημείωσε ότι υπογράφηκαν οι τρεις αποφάσεις που έμεναν επί τρία χρόνια, παρά τις αλλεπάλληλες θετικές αποφάσεις του ΣτΕ, στο συρτάρι του υπουργού Ενέργειας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της επένδυσης στις Σκουριές.

 

Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, συζητούμε με την εταιρία την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης, ώστε να πραγματοποιηθεί και νέα επένδυση στη Θράκη. Όπως τόνισε, η συνολική αξία του έργου θα φτάσει το ένα δισ. Ευρώ, οι θέσεις απασχόλησης κατά την κατασκευή στις 1.900, ενώ μετά την ολοκλήρωση του έργου θα υπάρχουν περισσότεροι από 900 εργαζόμενοι.

 

«Η Cosco επίσης κατέθεσε και νέο σχέδιο: Για επέκταση των προβλητών κρουαζιέρας. Για καινούριες υποδομές, αλλά και για ίδρυση ξενοδοχείων. Το υπουργείο Ναυτιλίας θα έχει απάντηση μέχρι τον επόμενο μήνα» τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η συνολική αξία της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. ευρώ, ενώ οι θέσεις απασχόλησης κατά την κατασκευή του έργου θα φτάσουν στις 2.500.

 

Στοχευμένες προσλήψεις


Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ακόμη ότι επίκεινται προσλήψεις σε Υγεία και Ασφάλεια. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε προσλήψεις 1.500 νέων αστυνομικών μέχρι το τέλος του έτους, την ανασύσταση των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ και η ανανέωση του στόλου των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ.

 

Στον τομέα της Υγείας, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε προσλήψεις 2.000 κυρίως νοσηλευτών και 2.000 νέων γενικών γιατρών πρωτοβάθμιας υγείας, εκ των οποίων οι πρώτοι 800 θα αναλάβουν αμέσως καθήκοντα.

 

Δείτε κωδικοποιημένα τα 15 πιο σημαντικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

 

Μειώνεται ο συντελεστής για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9%, από 22% που είναι σήμερα.

 

Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%.

 

Μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα από 10% σε 5%.

 

Αναστέλλεται για τρία χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

 

Δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.

 

Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

 

Μεσοπρόθεσμα, αλλά  όχι εντός του 2020, καταργούνται το τέλος επιτηδεύματος και την εισφορά αλληλεγγύης.

 

Μέσα στο 2020 θα δοθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί, με εξαίρεση όσους ανήκουν σε πολύ υψηλή εισοδηματική κατηγορία.

 

Τα βρεφικά είδη, καθώς και τα κράνη και τα παιδικά καθίσματα μεταπίπτουν στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13%.

 

Παρέχεται πρόσθετο αφορολόγητο 1.000 ευρώ ανά παιδί.

 

Θα δοθεί μηνιαία ενίσχυση 180 ευρώ για θέση σε παιδικό σταθμό.

 

Διατηρείται το έκτακτο επίδομα των συνταξιούχων που φέτος καταβλήθηκε πρόωρα ως προεκλογικός «μποναμάς». Θα καταβληθεί στο τέλος του 2020.

 

Από την 1η Ιουλίου του 2020 ξεκινά η σταδιακή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5 μονάδες, έως και το 2023.

 

Θεσπίζεται άμεσα προσαύξηση στην αμοιβή των μερικώς απασχολούμενων κατά 10% την ώρα για υπερωριακή απασχόληση.

 

Το 34% των συντάξεων θα εκδίδεται ηλεκτρονικά έως το Ιούνιο του 2020

 

Προσλήψεις σε Αστυνομία και Νοσοκομεία


protoselida

World Business

Συνεργασία Ford – General Electric για παραγωγή 50.000 αναπνευστήρων σε 100 ημέρες

Συνεργασία Ford – General Electric για παραγωγή 50.000…

Στην κατασκευή 50.000 αναπνευστήρες μέσα στις επόμενες 100 μέρες προχωρά η αυτοκινητοβιομηχανία Ford σε συνεργασία...

Αθλητικά

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ριο Φέρντιναντ: «Πρώτα η υγεία, μετά η σεζόν»

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ, Ρίο Φέρντιναντ, υποστήριξε ότι η δημόσια υγεία πρέπει να μπει...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.