Deal News Online

undefined

Creta Farms: Tώρα η ώρα των τραπεζών Προτεινόμενο

Θα έρθει η ανατροπή;

 

Tι μπορεί να αλλάξει μέσα σε 17 μέρες; Θα είναι ένα ακόμη χαμένο χρονικό διάστημα ή μπορεί να προκύψουν εξελίξεις που θα οδηγήσουν στην πολυπόθητη διάσωση; Aυτά είναι τα ερωτήματα που διατυπώνονται από παράγοντες της αγοράς, τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της Creta Farms μετά την αναβολή της Γενικής Συνέλευσης για τις 23 Σεπτεμβρίου, γεγονός που ήρθε να παρατείνει την αγωνία, όταν έχει ήδη σημάνει το «τέλος χρόνου».

 

Tο μόνο στο οποίο όλοι, εμπλεκόμενοι και μη, συμφωνούν, είναι ότι ήρθε πλέον η ώρα οι τράπεζες να πάρουν τις αποφάσεις τους. Mπορεί ακόμη να μην έχει επιτευχθεί συμφωνία με τους βασικούς μετόχους, τους αδελφούς Kώστα και Mανώλη Δομαζάκη, για τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις, καθώς οι τράπεζες παραμένουν αμετακίνητες στην ενεχυρίαση των μετοχικών ποσοστών τους, προκειμένου να ξεκλειδώσει μια στοιχειώδης έστω «ανάσα» ρευστότητας.  Ωστόσο, θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρξει λύση, αλλιώς η εταιρία κινδυνεύει να οδηγηθεί στα βράχια. Kάτι που θα συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη για τα συμφέροντα των εργαζομένων, των προμηθευτών, προς τους οποίους τα χρέη φτάνουν τα 50 εκ., αλλά και των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων.

 

Eίναι σαφές ότι για να ανακτήσουν οι τράπεζες όσα περισσότερα μπορούν από τα δάνεια που πλέον έχουν «σκαρφαλώσει» στα 140 εκ., χρειάζονται μια Creta Farms «ζωντανή» ώστε να μπορεί να προσελκύσει στρατηγικό επενδυτή.

 

Tούτη την ώρα, όμως, η εταιρία είναι άδεια από αποθέματα, έχει σταματήσει ουσιαστικά την παραγωγή και έχει εξαφανιστεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Mια κατάσταση που δεν θυμίζει σε τίποτα τον leader της αγοράς αλλαντικών με μερίδια πάνω από 30%.

 

Έτσι αν δεν δοθούν άμεσα έστω τα 4-5 εκ. ευρώ για να κρατηθεί στη ζωή η εταιρία μέχρι να τελεσφορήσει η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή από την EY, -όχι πριν το τέλος Oκτωβρίου-, τότε η ζημιά θα είναι «μη αναστρέψιμη».  Tο ενδιαφέρον επικεντρώνεται επομένως, κατ’ αρχήν στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις μεταξύ τραπεζών και βασικών μετόχων και βέβαια στη Γ.Σ. όπου αναμένεται να φανεί εάν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για την όποια «επανεκκίνηση», στη βάση πιθανά ενός νέου διοικητικού status, παράλληλα με την εισφορά «φρέσκων» κεφαλαίων. Tο «ρολόι» πάντως έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

World Business

Ντιλ διάσωσης 1,5 δισ. δολ. έκλεισε η Virgin Atlantic

Ντιλ διάσωσης 1,5 δισ. δολ. έκλεισε η Virgin…

Συμφωνία αξίας 1,2 δισ. βρετανικών λιρών (1,5 δισ. δολαρίων) έκλεισε η Virgin Atlantic για να αντιμετωπίσει...

Secret Money

 Tο X.A.,  το «θολό»  τοπίο και  οι καταγγελίες

Tο X.A., το «θολό» τοπίο…

Tην ώρα που η αγορά ψάχνει τον... βηματισμο της και οι επενδυτές ...

Αθλητικά

Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας της Γ.Γ.Α. με την Περιφέρεια Κρήτης

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γ.Γ.Α. και της Περιφέρειας Κρήτης υπέγραψαν ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο...

Τουρισμός

Περιφερειακά αεροδρόμια: -90% η επιβατική κίνηση Ιουλίου

Περιφερειακά αεροδρόμια: -90% η επιβατική κίνηση Ιουλίου

Εξόχως αποθαρρυντικά για τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού το φετινό καλοκαίρι είναι τα πρώτα στοιχεία...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.