Μείωση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία Προτεινόμενο

Η ΑΑΔΕ πάτησε γκάζι στις κατασχέσεις

 

Ανακοπή του ρυθμού αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την εφορία, αλλά με ταυτόχρονη εντατικοποίηση των κατασχέσεων, δείχνουν τα τελευταία στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τον μήνα Ιούλιο. Η εξέλιξη αυτή προφανώς σχετίζεται με τη ρύθμιση των 120 δόσεων και την υποχρέωση να καλύπτει ο φορολογούμενος τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις του, προκειμένου να μη βρεθεί εκτός ρύθμισης.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος που δημιούργησαν οι φορολογούμενοι από την 1η Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου ήταν αυξημένο κατά 320 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 3,929 δισ. ευρώ, ενώ ένα μήνα νωρίτερα η αύξηση είχε φθάσει τα 473 εκατ. ευρώ. Γκάζι πάτησε η ΑΑΔΕ στην επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης: τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 6.551 νέες κατασχέσεις, έναντι 4.213 τον προηγούμενο μήνα.

 

Το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς τη φορολογική διοίκηση (παλαιές και νέες οφειλές) ανήλθε στα 104,428 δισ. ευρώ (+317 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο), αλλά εισπράξιμα θεωρούνται μόνο τα 85,506 δισ. ευρώ. Δηλαδή, η ΑΑΔΕ αναγνωρίζει ότι τα υπόλοιπα 18,923 δισ. είναι αδύνατον να εισπραχθούν. Από τον Ιανουάριο έως το τέλος Ιουλίου οι συνολικές εισπράξεις της ΑΑΔΕ από παλαιά και νέα χρέη έφθασαν τα 2,625 δισ. ευρώ.

 

Αναφορικά με τον αριθμό των οφειλετών, τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι διευρύνθηκε κατά 269.155 άτομα και επιχειρήσεις τον Ιούλιο, φθάνοντας τα 4.019.350. Εξ αυτών, αναγκαστικά μέτρα είσπραξης μπορούν να επιβληθούν σε 1.819.142 οφειλέτες, έναντι 1.764.551 τον Ιούνιο. Κατασχέσεις μισθών, ακινήτων και τραπεζικών λογαριασμών έχουν ήδη υποβληθεί στο 7μηνο του έτους σε 1.222.306 οφειλέτες ή 67,19% του συνόλου, έναντι 1.215.755 οφειλετών στο πρώτο εξάμηνο.

 

Άλλο ένα ενδιαφέρον συμπέρασμα από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για τον μήνα Ιούλιο είναι ότι οι στοχευμένες «έφοδοι» των Υπηρεσιών Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) έβγαλαν «λαβράκια» σε πολύ μεγάλο ποσοστό: επί συνόλου 13.405 τέτοιων ελέγχων, στις 8.345 περιπτώσεις (ποσοστό 62%) διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας.


protoselida

World Business

Procter & Gamble:  Άνοδο στις πωλήσεις το  γ΄ τρίμηνο

Procter & Gamble: Άνοδο στις πωλήσεις το…

Aύξηση των οργανικών πωλήσεων κατά 7% το γ΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η Procter & Gamble, συνεχίζοντας...

Media

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της από το VAR

NOVA: Ζητά από την ΕΠΟ την απεμπλοκή της…

To  αρχικό αίτημά της για την πλήρη απεμπλοκή της από τη λειτουργία του VAR επαναφέρει...

Secret Money

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Βρήκαν στύλους για τη ΔΕΗ;

Tώρα που η ΔEH από το «γκρεμό» στον οποίο βρισκόταν, βαδίζει στο δρόμο της «διάσωσης»,...

Αθλητικά

Euroleague: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας ο Πρίντεζης

Euroleague: Υποψήφιος για την καλύτερη ομάδα της δεκαετίας…

O Γιώργος Πρίντεζης είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους εν ενεργεία πάουερ φόργουορντ της Euroleague....

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Περιβάλλον

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Αναμένεται 50% αύξηση ΑΠΕ την επόμενη πενταετία

Οι παγκόσμιες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές (ΑΠΕ) αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν και...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.