Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης η αντιπροεδρία στην Κομισιόν

Τι απάντησε για τον Αντώνη Σαμαρά

 

Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες τόνισε ο Στέλιος Πέτσας ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, στη σκιά της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Ερωτηθείς για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν δήλωσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο, ενώ προσέθεσε ότι η ατζέντα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί πλήρως.

 

Αναφερόμενος στην οικονομία και τη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και παρουσίασε δεσμεύσεις 12μηνου. Θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει το αφορολόγητο όριο και θα μειωθεί ο πρώτος συντελεστής στο 9%, κάτι που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν σχεδόν όσοι οι πολίτες.

 

O Στ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όπως είπε ξεμπλοκάρονται επενδυτικά σχέδια που υπονομεύτηκαν από ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Σημείωσε δε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στο οποίο προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν είπε ότι αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας. υποστήριξε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε η ιδέα να γίνει επίτροπος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Ηταν στις επιδιώξεις ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο αλλά εν συνεχεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία». Συμπλήρωσε δε ότι ο προταθείς από την Ιταλία κος κος Τζεντιλόνι παρότι πρώην πρωθυπουργός δεν έγινε αντιπρόεδρος. Φάνηκε πόσο ρευστό ήταν το ζήτημα.

 

Ερωτηθείς για το πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών (προδοτική, επιζήμια κ.τλ.) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στις διεθνείς επαφές του την έχει χαρακτηρίσει «εθνικά επιζήμια συμφωνία».

 


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον Βασίλη Λογοθετίδη

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού Βασίλη Λογοθετίδη, που πέθανε...

Αθλητικά

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa

Μάντσεστερ Σίτι: “Πολιτικά κίνητρα” στην τιμωρία της Uefa…

Ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Σίτι Ferran Soriano υποστήριξε ότι η διετής αποβολή της ομάδας...

Τουρισμός

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

MTC GROUP: Παρουσίαση αθλητικού τουρισμού στη Θεσσαλονίκη

Σε εκδήλωση-παρουσίαση με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού Τουρισμού θα συμμετέχει η MTC GROUP...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.