Πέτσας: Ψήφος εμπιστοσύνης η αντιπροεδρία στην Κομισιόν

Τι απάντησε για τον Αντώνη Σαμαρά

 

Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ενέργειες τόνισε ο Στέλιος Πέτσας ενημερώνοντας τους πολιτικούς συντάκτες, στη σκιά της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Νίκο Αναστασιάδη.

 

Ερωτηθείς για την συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν δήλωσε ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός είναι πάντα ανοικτός στον διάλογο, ενώ προσέθεσε ότι η ατζέντα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί πλήρως.

 

Αναφερόμενος στην οικονομία και τη ΔΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και παρουσίασε δεσμεύσεις 12μηνου. Θύμισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι θα παραμείνει το αφορολόγητο όριο και θα μειωθεί ο πρώτος συντελεστής στο 9%, κάτι που σημαίνει ότι θα ελαφρυνθούν σχεδόν όσοι οι πολίτες.

 

O Στ. Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Όπως είπε ξεμπλοκάρονται επενδυτικά σχέδια που υπονομεύτηκαν από ιδεοληψίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Σημείωσε δε ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για τις αποκρατικοποιήσεις μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ στο οποίο προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στην θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν είπε ότι αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης» για τη χώρα μας. υποστήριξε παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν μπορούσε να εξασφαλίσει θέση αντιπροέδρου στην Κομισιόν και για το λόγο αυτό δεν προχώρησε η ιδέα να γίνει επίτροπος ένας πρώην πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Ηταν στις επιδιώξεις ένα παραγωγικό χαρτοφυλάκιο αλλά εν συνεχεία εμφανίστηκε ένα άλλο χαρτοφυλάκιο και η αντιπροεδρία και «πήραμε την ευκαιρία». Συμπλήρωσε δε ότι ο προταθείς από την Ιταλία κος κος Τζεντιλόνι παρότι πρώην πρωθυπουργός δεν έγινε αντιπρόεδρος. Φάνηκε πόσο ρευστό ήταν το ζήτημα.

 

Ερωτηθείς για το πώς χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την Συμφωνία των Πρεσπών (προδοτική, επιζήμια κ.τλ.) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός στις διεθνείς επαφές του την έχει χαρακτηρίσει «εθνικά επιζήμια συμφωνία».

 


protoselida

World Business

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα της Τουρκίας

Rosatom: Ξεκινά στα τέλη του 2019 η κατασκευή…

Το «πρώτο μπετόν» σχεδιάζει να ρίξει στα στα θεμέλια των εγκαταστάσεων του δεύτερου πυρηνικού αντιδραστήρα...

Media

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco σε φυσιολογικούς ρυθμούς

Reuters: Ίσως πάρει μήνες η επιστροφή της Aramco…

Η πλήρης επιστροφή της Saudi Aramco στους φυσιολογικούς όγκους παραγωγής πετρελαίου, "ίσως πάρει μήνες", ...

Secret Money

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

OI «NEOI» TOY IAΣΩ

Mπορεί ο Γ. Σταματίου να διατηρήθηκε στη θέση του επικεφαλής του Iασώ, αλλά στο νέο...

Τεχνολογία

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Εφαρμογές γνωστοποιούν στο Facebook την σεξουαλική ζωή χρηστών

Ορισμένες εφαρμογές που καταγράφουν την περίοδο των γυναικών κατηγορούνται ότι μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες σχετικά...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.