Χρυσοχοΐδης: Kαταπολέμηση της τρομοκρατίας

Το θέμα της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στην Ελλάδα, αλλά και οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική στην Ε.Ε., καθώς και οι πρωτοβουλίες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την καταπολέμηση των συγκεκριμένων προκλήσεων, ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ε.Ε. κ. Gilles de Kerchove, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ευρωπαίος συντονιστής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ε.Ε. και της EUROPOL να υποστηρίξει με τεχνογνωσία την Ελλάδα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στους «επιστρέφοντες αλλοδαπούς μαχητές» και την χρήση των νέων τεχνολογιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

O κ. Χρυσοχοίδης τόνισε τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με τον Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης, ενώ ο κ. de Kerchove από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθησή πως η Ελλάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα υποστηρίξουν τις αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική της Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Media

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Guardian: Ο ήλιος δύει για τη Χρυσή Αυγή

Η Ελλάδα αποδέχεται το τέλος της εποχής της οργής, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Guardian σε...

Secret Money

H «EΠIΣTPOΦH»

H «EΠIΣTPOΦH»

Όταν ανέλαβε τα ηνία του TAIΠEΔ είχε προβληθεί ιδιαίτερα ότι ήταν ένα στέλεχος της αγοράς...

Αυτοκίνητο

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Fiat: Επενδύει σε νέες υπηρεσίες για τα ηλεκτρικά…

Μνημόνιο συνεργασίας στην έρευνα των υπηρεσιών που αφορούν στα δίκτυα V2G υπεγράφη μεταξύ της Terna,...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.