Χρυσοχοΐδης: Kαταπολέμηση της τρομοκρατίας

Το θέμα της ριζοσπαστικοποίησης και της τρομοκρατίας στην Ευρώπη και τα ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στην Ελλάδα, αλλά και οι αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική στην Ε.Ε., καθώς και οι πρωτοβουλίες της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την καταπολέμηση των συγκεκριμένων προκλήσεων, ήταν το αντικείμενο συζήτησης που είχε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με τον συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης της Ε.Ε. κ. Gilles de Kerchove, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Ευρωπαίος συντονιστής εξέφρασε την ικανοποίηση του για τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ε.Ε. και της EUROPOL να υποστηρίξει με τεχνογνωσία την Ελλάδα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι προκλήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με ιδιαίτερη έμφαση στους «επιστρέφοντες αλλοδαπούς μαχητές» και την χρήση των νέων τεχνολογιών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

O κ. Χρυσοχοίδης τόνισε τη σημασία της σταθερής συνεργασίας με τον Συντονιστή Αντιτρομοκρατικής Δράσης, ενώ ο κ. de Kerchove από την πλευρά του εξέφρασε την πεποίθησή πως η Ελλάδα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη θα υποστηρίξουν τις αλλαγές στην αντιτρομοκρατική στρατηγική της Ε.Ε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.