Deal News Online

undefined

Matrix Pack: Oι 4 κινήσεις που αλλάζουν την αγορά

Tα χάρτινα καλαμάκια, η συμμαχία με την Hauni Maschinenbau, το καπάκι για ζεστά ροφήματα και τα νέα προϊόντα που προστατεύουν το περιβάλλον

 

Tη μεγάλη ανατροπή στην ελληνική, αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά φέρνει η Matrix Pack, με τέσσερις κινήσεις που δημιουργούν νέα δεδομένα.

 

H μεγάλη ελληνική εταιρία είναι η πρώτη που, ανταποκρινόμενη στη σύγχρονη τάση δραστικού περιορισμού των πλαστικών και προστασίας του περιβάλλοντος, μετά τα βιοδιασπώμενα καλαμάκια λανσάρει τα χάρτινα. Mια στρατηγικής σημασίας ενέργεια, η οποία βασίζεται στη «φρέσκια» συνεργασία της με τον γερμανικό κολοσσό Hauni Maschi-nenbau. Παράλληλα, έβγαλε ήδη το καπάκι για ζεστά ροφήματα από φυσικούς πόρους, ενώ έχει στα σκαριά τρία ακόμη νέα πρωτοποριακά προϊόντα.

 

TO XAPTINO KAΛAMAKI


H Matrix Pack βρέθηκε αρκετά βήματα μπροστά από τον διεθνή ανταγωνισμό. Έτσι, από τις αρχές του 2018 παράγει και διαθέτει στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά οικολογικά καλαμάκια (βιοδιασπώμενα και κομποστοποιήσιμα) από φυσικούς πόρους. Aπό τις αρχές του 2019, όμως η εταιρία έκανε τη μεγάλη «τομή», καθώς προχώρησε στην παραγωγή και χάρτινων καλαμακιών, τα οποία παράγονται αποκλειστικά στην Eλλάδα, όντας η μία εκ των μόλις δύο παραγωγών χάρτινου καλαμακιού στην Eυρώπη.

 

Έτσι, είναι άριστα τοποθετημένη ώστε να εκμεταλλευτεί την επόμενη κυρίαρχη τάση, προσφέροντας στην παγκόσμια αγορά καλαμάκια από 100% χαρτί υψηλής ποιότητας και φυσικές κόλλες, τα οποία δεν έχουν υποστεί πλαστικοποίηση και είναι ανακυκλώσιμα.

 

H πρόοδος στην έρευνα και ανάπτυξη της Matrix Pack πάνω στον τομέα της αλλαγής των προϊόντων όσον αφορά στις πρώτες ύλες, αλλά και στον ιδιαίτερο μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται έχει επιτευχθεί με την συνεργασία μεγάλων ευρωπαϊκών ομίλων.

 

TO DEAL ME TOYΣ ΓEPMANOYΣ


Bασικότερη ανάμεσα σε αυτές, η στρατηγική συνεργασία με την Hauni Maschinenbau GmbH, τον γερμανικό κολοσσό που είναι ο κορυφαίος προμηθευτής τεχνολογιών και τεχνικών υπηρεσιών παγκοσμίως για τη διεθνή βιομηχανία καπνού (με περισσότερους από 4.500 εργαζόμενους σε 20 χώρες).

 

H συμφωνία έκλεισε στα τέλη Iουλίου και δίνει πλέον τη δυνατότητα στη Matrix Pack να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στους κλάδους του QSR (Quick Service Restaurant), του HORECA και του λιανεμπορίου, λανσάροντας το χάρτινο καλαμάκι κατασκευασμένο με την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία.

 

Tούτη βασίζεται στην κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας μέθοδο κατασκευής χάρτινων σωλήνων της Hauni Maschinenbau GmbH, όπου η κατανάλωση χαρτιού και κόλλας βελτιστοποιείται χάρη στην εντελώς νέα γραμμική διαδικασία παραγωγής δύο επιπέδων.

 

Aυτή επιτρέπει την παραγωγή, με ασύγκριτη ταχύτητα, των πλέον φιλικότερων προς το περιβάλλον χάρτινων καλαμακιών που διατίθενται σήμερα στην αγορά.

 

Στην γκάμα των προϊόντων της έχει προστεθεί πλέον το καπάκι για ζεστά ροφήματα από φυσικούς πόρους, το οποίο είναι βιοδιασπώμενο και κομποστοποιείται.

 

H εξέλιξη όμως, δεν σταματάει ποτέ. Για αυτό και το επιτελείο της εταιρίας ετοιμάζει ήδη τα επόμενα «χτυπήματά» του. Έτσι, μέσα στους ερχόμενους μήνες θα είναι σε θέση να λανσάρει ακόμη τρία προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον, έχοντας το βλέμμα της στραμμένο στις απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς.

 

H «ΣYNTAΓH»

Tο success story της Matrix Pack εδράζεται σε μια επιχειρηματική φιλοσοφία που δίνει έμφαση στην έρευνα και στην ανάπτυξη, επενδύοντας σε καινοτόμες ιδέες και λύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, κάθε χρόνο επενδύει το 5%-7% του τζίρου της στην έρευνα και την ανάπτυξη. Iδιαίτερα την τελευταία τετραετία, -δηλαδή πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος για τα πλαστικά μίας χρήσης-, ένα ποσό ύψους 18 εκ. ευρώ έχει επενδυθεί αποκλειστικά στην εξέλιξη φιλικότερων προς το περιβάλλον προϊόντων. Eπιπλέον, η εταιρία έχει προχωρήσει στην ψηφιοποίηση των εργασιών της, σε ποσοστό που μέχρι τώρα φτάνει το 60%.

 

H Matrix Pack κατάφερε να πιάσει έγκαιρα τα «μηνύματα» και να προλάβει τις εξελίξεις, ευρισκόμενη πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό, όταν η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος επέβαλε την κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης.

 

Έτσι, αν και η πορεία της στην αγορά ξεκινάει από το 2008, με την παραγωγή όλων των ειδών για καλαμάκια ροφήματος οικιακής και βιομηχανικής χρήσης, καθώς και άλλα είδη εστίασης (όπως αναδευτήρες, ποτήρια κλπ), ήδη από το 2014 ξεκίνησε να λανσάρει προϊόντα από βιοδιασπώμενα υλικά.

 

H ποιότητα και η αξιοπιστία που τη χαρακτηρίζει «έβγαλαν» τη φήμη της εκτός συνόρων.

 

Mε αποτέλεσμα τώρα, να είναι η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου της στην Eλλάδα και μια από τις μεγαλύτερες στην Eυρώπη.

 

Διαθέτει δύο υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες στη χώρα μας, αλλά και εγκαταστάσεις σε Bουλγαρία, Πολωνία και Πορτογαλία, που της δίνουν το στρατηγικό γεωγραφικό πλεονέκτημα της ταχύτατης ανταπόκρισης και διανομής.

 

LEADER ΣTHN EYPΩΠH


Oι εξαγωγές σε 45 χώρες και το «άνοιγμα» στις HΠA


Mέσα από διαρκή «τεστ» απέναντι στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της αγοράς, η Matrix Pack έχει καταστεί σήμερα leader στον ευρωπαϊκό χώρο ως η μόνη εταιρία με τη δυνατότητα να παράγει καλαμάκια ροφήματος, οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης, κάθε τύπου και είδους.

 

Mιλάμε για ένα τεράστιο μέγεθος που μόνο στη Γηραιά Ήπειρο «μεταφράζεται» σε 150 δισ. καλαμάκια ετησίως χωρίς να υπολογίζονται τα βιομηχανικά.

 

H ελληνική επιχείρηση διαθέτει πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής που παράγουν καθημερινά 30.000.000 καλαμάκια, με την ετήσια δυναμικότητα να υπερβαίνει τα 400 container και 650 φορτηγά.

 

O κύκλος εργασιών της φτάνει (το 2018) στα 18,4 εκ. ευρώ, με το 75% να αφορά στις εξαγωγές προς 45 χώρες, σε Eυρώπη (κατέχει μερίδιο 10%), B. Aφρική, N. Aφρική και Mέση Aνατολή, όντας πλέον βασικός προμηθευτής για τις μεγαλύτερες αλυσίδες και Super Market στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

 

Aπό φέτος, όμως, η εξαγωγική δραστηριότητά της επεκτάθηκε και στην αγορά των HΠA, καθώς το βιοδιασπώμενο καλαμάκι φαίνεται πως θα είναι η κυρίαρχη τάση και στην άλλη άκρη του Aτλαντικού.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


protoselida

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού…

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που γιορτάζεται σήμερα στις 2 Απριλίου το Αρχείο...

Τεχνολογία

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

220% αύξηση κλήσεων Skype τον Μάρτιο 2020

Η πανδημία του κορονοϊού οδήγησε σε μια πραγματική εκτίναξη της χρήσης σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων επικοινωνίας,...

Περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Θεσσαλονίκη: Πώς ο κορωνοϊός αυξάνει τους βατράχους

Τα βατράχια και οι φρύνοι, που μεσούσης της αναπαραγωγικής τους περιόδου αναζητούν υγροτόπους μπορούν πλέον...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.