Βρετανία: Επενδύσεις 25 δισ. δολαρίων για αιολικά πάρκα

Το Ηνωμένο Βασίλειο ετοιμάζεται να προσχωρήσει στον πρώτο μεγάλο διαγωνισμό για την μίσθωση υπεράκτιων αιολικών πάρκων εδώ και μια δεκαετία, παρέχοντας κατάλληλες τοποθεσίες που εκτιμάται ότι μπορούν να τροφοδοτούν τις ενεργειακές ανάγκες συνολικά έξι εκατομμυρίων σπιτιών.

 

Η ανταγωνιστική δημοπρασία μισθώσεων επιτρέπει στις εταιρείες να αναπτύξουν μεγάλης κλίμακας ανεμογεννήτριες στη θάλασσα και θα προσθέσει τουλάχιστον 7 γιγαβάτ στην παραγωγική δυνατότητα του βρετανικού δικτύου ηλεκτρονικού ρεύματος, δίνοντας ώθηση στα σχέδια για πιο καθαρό ενεργειακό μείγμα.

 

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη η μεγαλύτερη αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας και σχεδιάζει να παράγει το ένα τρίτο της ηλεκτρικής του ενέργειας από αυτήν την τεχνολογία μέχρι το 2030, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2050.

 

Η Βρετανία θέλει να περιορίσει την εξάρτησή της τόσο από τα ορυκτά καύσιμα, των οποίων οι εκπομπές ρύπων προκαλούν την κλιματική αλλαγή όσο και από την πυρηνική ενέργεια, που είναι μεν καθαρή μορφή ενέργειας, αλλά έχει υψηλότατους κινδύνους. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν αποφασίσει το κλείσιμο των πυρηνικών αντιδραστήρων της χώρας σε ορίζοντα πενταετίας.

 

Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι χρειάζονται επενδύσεις έως και 100 δισ. στερλινών σε ορίζοντα δεκαετίας για να αναβαθμίσει το γηρασμένο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Στην προσπάθεια θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο η αιολική ενέργεια, χάρη και στη δραστική μείωση του κόστους παραγωγής της.

 

Σημειώνεται ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει επί του παρόντος την δυνατότητα παραγωγής περίπου 9,3 GW αιολικής ενέργειας, με το 8% περίπου της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας να προέρχεται από υπεράκτια αιολική ενέργεια το 2018.


protoselida

World Business

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen για να επενδύσει

Γη και ύδωρ απο την Βουλγαρία στη Volkswagen…

Έτοιμη να προσφέρει περισσότερα κίνητρα στην Volkswagen είναι η Βουλγαρία προκειμένου να πείσει την αυτοκινητοβιομηχανία...

Secret Money

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή

H MLS και τα «μυστήρια» με τη μετοχή…

Tι συμβαίνει με τη μετοχή της MLS Πληροφορικής η οποία έχει υποχωρήσει κατά 36% στο...

Αυτοκίνητο

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Αγώνας Drift μέσα στην πόλη της Ρόδου

Στο “νησί των ιπποτών”, ανάμεσα στα πανέμορφα νεοκλασικά κτίρια της πόλης της Ρόδου, θα διεξαχθεί...

Υγεία & Διατροφή

 Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών» της Blue Star Ferries

Attica Group: Στην Λέρο το πρόγραμμα «Πρώτων…

Η BLUE STAR FERRIES στα πλαίσια του προγράμματός της «Πρώτες Βοήθειες» που πραγματοποιεί για 6η...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.