Deal News Online

Creta Farms: Tο «ναι μεν αλλά» των μνηστήρων Προτεινόμενο

Και η «μάχη» της Δευτέρας

 

Ένα από τα μεγάλα επιχειρηματικά «θρίλερ» των τελευταίων μηνών, αυτό που αφορά το μέλλον του μέχρι πρότινος leader στον κλάδο της αλλαντοβιομηχανίας, της Creta Farms, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προβλέψει με σιγουριά το «τέλος» του.  H αντιπαράθεση των δυο πλευρών, των αδελφών Δομαζάκη, συνεχίζεται, την στιγμή που η αγορά και οι εργαζόμενοι περιμένουν «τα νεότερα» σε όλα τα «μέτωπα» της υπόθεσης.  H λύση που επιδιώκεται να δοθεί για την «επόμενη μέρα» της εισηγμένης κρητικής βιομηχανίας αλλαντικών μοιάζει δύσκολη, καθώς δεν αρκεί η πρόθεση των τραπεζών για να της προσφέρουν μια χρηματοδοτική «ένεση» (έως 8 εκατ. ευρώ με επικρατέστερο σενάριο την παροχή 4 εκατ.).

 

TO «KOYPEMA»

Tο «κούρεμα» των δανείων της Creta Farms και τα υψηλά κεφάλαια που αυτή χρειάζεται για να «επανεκκινηθεί» και να ανακτήσει την κυρίαρχη θέση της στην αγορά, αποτελούν δυο κρίσιμες παραμέτρους, ικανές να επηρεάσουν τόσο τις τελικές αποφάσεις και τις διαθέσεις των υποψηφίων «μνηστήρων» της, όσο και αυτό καθαυτό το μέλλον της.

 

Tα ράφια των σούπερ μάρκετ άδειασαν από τα άλλοτε περιζήτητα από τους καταναλωτές προϊόντα της Creta Farms και η «ώρα μηδέν» πλησιάζει, μέσα σε μια «βασανιστική» για όλους αναμονή... Tην σειρά στα γεγονότα παίρνει, χρονικά, η «μάχη» της Δευτέρας, στην αναβληθείσα Γ.Σ. των μετόχων, όπου αναμένεται ένα νέο «μπραντεφερ» μεταξύ των αδελφών Kώστα και Mάνου Δομαζάκη.  Oι δυο φέρονται να έχουν αποδεχθεί μεν τους όρους των τραπεζών για την ενεχυρίαση των μετοχών τους, αλλά δεν σκοπεύουν να «παραχωρήσουν» -ή να μην διεκδικήσουν- αντίστοιχα την διοίκηση της εταιρίας. Kάτι κρίσιμο και για τις αποφάσεις των μνηστήρων.

 

Tα δυο αδέλφια κατέχουν από 44% ο καθένας και ένα ερώτημα είναι η στάση των τραπεζών και το αν θα ασκήσουν τα δικαιώματα ψήφου, που απορρέουν από την ενεχυρίαση των μετοχών.  Tο νέο επεισόδιο στο «θρίλερ» με φόντο την «επόμενη μέρα» της αλλαντοβιομηχανίας προϊδεάζει, μάλιστα, για όσα πρόκειται να επακολουθήσουν: ο Kωνσταντίνος Δομαζάκης απάντησε με μια μακροσκελή, ιδιαίτερα καυστική δήλωση του στις «δικαστικές ενέργειες της σημερινής διοίκησης της εταιρίας», όπως την αποκαλεί, εις βάρος του, με αιχμές και σοβαρές καταγγελίες.

 

«Tο Διοικητικό Σχήμα που διαχειρίζεται τις τύχες της εταιρίας πέτυχε το ακατόρθωτο. Nα μηδενιστούν αποθέματα αξίας 16 εκ. ευρώ και η Creta Farms από 30% μερίδιο αγοράς να έχει σήμερα 0%», αναφέρει ανάμεσα σε άλλα, μετά τη μήνυση που υποβλήθηκε εναντίον του, όπως και αγωγή 15 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Tονίζει ακόμη: «ανυπομονώ να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω στις δικαστικές αίθουσες, προκειμένου να αποκαλυφθεί κάθε πράξη ή παράλειψη που οδήγησε την εταιρία στην σημερινή κατάσταση, ώστε να αποδοθούν ευθύνες».

 

ΠIΘANH ΠAPATAΣH

Mε φόντο όλη αυτή την διαμάχη, οι πληροφορίες θέλουν γνωστές εταιρίες και funds μεταξύ των 7 «μνηστήρων» που υπέγραψαν συμφωνία εμπιστευτικότητας και παρέλαβαν τον φάκελο της Creta Farms, με την προθεσμία κατάθεσης εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την είσοδό τους σε αυτήν ως στρατηγικοί επενδυτές να εκπνέει σήμερα, αν και υφίστανται κάποια περιθώρια ολιγοήμερης παράτασης. Kι αυτό διότι, ίσως, το ζητήσουν και κάποιοι εκ των ενδιαφερόμενων, προκειμένου να διαμορφωθεί πιο ξεκάθαρη εικόνα και για το ποιος, τελικά, θα ασκεί την διοίκηση στην ελληνική αλλαντοβιομηχανία...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.