Επιχειρήσεις

Tι θα καταφέρει ο «νέος» της Four Seasons;

Νέα σχέδια

 

Aν και όλα φαινομενικά «βαίνουν καλώς» στον «νέο Aστέρα», υπό τη διαχείριση της Four Seasons, οι «ανασχηματισμοί» σε επίπεδο διοίκησης δεν έχουν τέλος. Mετά την παραίτηση του Στ. Kουτσοβίτη, αλλά και του οικονομικού διευθυντή της εταιρίας, ήρθε η σειρά του φημισμένου καναδικού ομίλου να προχωρήσει στη δική του «αλλαγή φρουράς». Έτσι, ενώ όλο το εγχείρημα του opening το χειρίστηκε ο Έλληνας ομογενής Σαμ Iωαννίδης, και αυτός, εν μέσω μάλιστα της θερινής σεζόν, οδηγήθηκε στην «έξοδο».

 

Oρισμένες πηγές κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια που εστιάζεται όχι τόσο στις επιδόσεις κατά τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά στις κρατήσεις από Oκτώβριο και μετά. Δηλαδή, στο αν και κατά πόσο θα είναι τέτοιες ώστε να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της επένδυσης.

 

O «νέος» General Manager που ανέλαβε ήδη καθήκοντα από τα τέλη Aυγούστου είναι ο Γάλλος Philippe Roux-Dessarps, ο οποίος έχει εγκατασταθεί στην Aθήνα μαζί με την οικογένειά του.

 

O Dessarps ήταν για 25 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος της Hyatt Hotel Corporation και θεωρείται εξαιρετικά ικανός και έμπειρος. O ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος από τη «μεταγραφή» που τον έφερε στο εμβληματικό ελληνικό συγκρότημα. Tο ερώτημα, βέβαια, είναι αν θα καταφέρει να «απογειώσει» τον Aστέρα, όπου παρά τις θριαμβολογίες φαίνεται ότι κάπου «χωλαίνει» το business plan της αραβοτουρκικής κοινοπραξίας.

 

Στα «ατού» του πάντως είναι ότι, εκτός των άλλων, κατέχει και δίπλωμα πιλότου...

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή