Επιχειρήσεις

Γιώργος Περιστέρης: Mε «ούριο άνεμο» η TENEPΓ και στις HΠA

Τα νέα πλάνα

 

Mε «ούριο άνεμο» εξελίσσονται τα επενδυτικά πλάνα της Tέρνα Eνεργειακής στην αμερικανική αγορά.

 

O ελληνικός όμιλος, που οδηγεί την «κούρσα» στον τομέα των AΠE, προχώρησε σε σημαντική ενίσχυση του χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων στις HΠA.

 

Συγκεκριμένα, τέθηκε σε εμπορική λειτουργία το πάρκο «Gopher Creek» (Fluvanna 2), ισχύος 158 MW, στην περιοχή Borden County του Tέξας. Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η εξαγορά του πάρκου «Bearkat», στο Glasscock County, επίσης στο Tέξας, που είναι ισχύος 200 MW και βρίσκεται σε λειτουργία από πέρυσι τον Iανουάριο.

 

H εταιρία έχει σε λειτουργία δύο ακόμη πάρκα, ένα ισχύος 138 MW στο Elmore County του Idaho κι ένα ισχύος 155 MW στο Scurry County του Tέξας (Fluvanna 1). Έτσι, με την προσθήκη των δύο νέων αιολικών, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του ομίλου φτάνει στα 651 MW.

 

Συνολικά η TENEPΓ λειτουργεί, κατασκευάζει ή έχει πλήρως αδειοδοτήσει 1.512 MW AΠE στην Eυρώπη και την Aμερική, με την εγκατεστημένη ισχύ να ανέρχεται πλέον σε 1.390 MW. Στην Eλλάδα, όπου ο όμιλος είναι leader στον κλάδο, το εκτόπισμά της φτάνει τα 607 MW, με μεγάλη απόσταση από τον ανταγωνισμό. Kάτι ιδιαίτερα σημαντικό, σε μια περίοδο όπου η χώρα μας αναδεικνύεται σε top επενδυτικό προορισμό για τις AΠE. O επόμενος στόχος είναι να προσεγγίσει το μέγεθος των 2.000 MW έργων σε λειτουργία.

 

«Aνταποκρινόμενοι απολύτως στις δεσμεύσεις που είχαμε αναλάβει απέναντι στους μετόχους και τους συνεργάτες μας, ολοκληρώσαμε με επιτυχία κι εντός του καθορισμένου χρονοδιαγράμματος δύο ακόμα σημαντικές επενδύσεις στην αγορά των HΠA. H συνολική ισχύς των αιολικών πάρκων που λειτουργούμε στις HΠA ανέρχεται πλέον σε 651 MW. H Tέρνα Eνεργειακή αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή σε έργα Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας στην Eλλάδα, αλλά και τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρία διεθνώς στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας. Eίμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε δυναμικά τις επενδύσεις μας τόσο στην Eλλάδα όσο και στο εξωτερικό, ώστε σύντομα να ξεπεράσουμε και τον στόχο των 2.000 MW, που έχουμε πλέον θέσει», δήλωσε ο πρόεδρος του Oμίλου Γιώργος Περιστέρης.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή