Επιχειρήσεις

Εβδομάδα αποφάσεων για την Creta Farms Προτεινόμενο

Την Παρασκευή οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καταθέτουν τις προτάσεις τους

 

Σε «αναζήτηση»… κυριάρχου εξακολουθεί να βρίσκεται η Creta Farms με το ενδιαφέρον να εστιάζει μεταξύ των δύο αδελφών Δομαζάκη, που διεκδικούν αμφότεροι, όπως έκαναν και στην συνεδρίαση της Δευτέρας, την πλειοψηφία εκπροσώπησης των μετόχων της επιχείρησης.

 

Η τελευταία συνεδρίαση, διεκόπη χωρίς να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της «μάχης» ωστόσο θα συνεχιστεί την Πέμπτη όπου αναμένεται να ληφθούν καθοριστικές αποφάσεις.

 

Την ίδια ώρα ωστόσο βρίσκεται σε παράλληλη εξέλιξη και η αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή με την προθεσμία να εκπνέει την Παρασκευή, καθώς τότε οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

 

Να σημειωθεί ότι η επιχείρηση έχει να αντιμετωπίσει ληξιπρόθεσμες οφειλές μόνο προς τις τράπεζες που υπερβαίνουν τα 109 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούν δάνειο από την ΕΤΕπ, ενώ άνω των 40 εκατ. ευρώ είναι οι οφειλές της προς τους προμηθευτές της.

 

Ο σχεδιασμός πάντως προβλέπει πως μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στο Πρωτοδικείο το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης της μέσω υπαγωγής στα άρθρα 106 Β και δ.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή