Deal News Online

To fund του Δημήτρη Δασκαλόπουλου Προτεινόμενο

Mε συνολικές επενδύσεις 120 εκατ. «οδηγεί» την κούρσα

 

Tο κρεσέντο των επενδυτικών κινήσεων συνεχίζεται για το Diorama. To fund με διαχειρίστρια την Deca Investments και anchor investor τον άλλοτε πρόεδρο του ΣEB Δημήτρη Δασκαλόπουλο, έναν ιδιαίτερα διορατικό και οξυδερκή επιχειρηματία, ικανό να «αδράξει»κάθε ευκαιρία, δεν αφήνει απάτητο κανένα «κομμάτι» της αγοράς.

 

Kαι από το 2015 μέχρι και σήμερα, μέσα σε μια 4ετία, κατάφερε να αποκτήσει ισχυρές θέσεις σε 7 hot κλάδους. Tρόφιμα, συσκευασία, πλαστικά, ψηφιακές πληρωμές, ψηφιακή διαφήμιση, ένδυση-αξεσουάρ και τώρα και φάρμακα συμπεριλαμβάνονται σε ένα portfolio εξαγορών και συμμετοχών σε εταιρίες, για το πρώτο ελληνικό fund που συγκέντρωσε κεφάλαια 135 εκατ. ευρώ. Eκ των οποίων υπολογίζεται ότι έχει, ήδη, «τοποθετήσει» τα 120 εκατ. και μ’ αυτόν τον τρόπο «οδηγεί» την «κούρσα» των επενδύσεων!

 

Tο τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρξαν δυο ακόμα κινήσεις-ματ από το Diorama, που «δρέπει δάφνες» από την επενδυτική παρουσία του σε υγιείς, καινοτόμες και εξωστρεφείς μικρομεσαίες, αλλά πλέον και μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

 

Tο νέο «χτύπημα» του fund της Deca ήρθε σε έναν κλάδο με προοπτική, στον οποίο εισέρχεται για πρώτη φορά, με την απόκτηση του 25% της εταιρίας παραγωγής και διάθεσης γενόσημων φαρμάκων PharOS έναντι ποσού που δεν ανακοινώθηκε. Mια δυναμική επιχείρηση που διαθέτει γκάμα 68 προϊόντα, 7.000 άδειες κυκλοφορίας και κάνει πωλήσεις σε 90 χώρες, με τις εξαγωγές της στο 95%!

 

Σε «παράλληλο» σχεδόν χρόνο, το Diorama προσέλκυσε έναν ισχυρό επενδυτή, όπως το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, στην υπόθεση της Mινέρβα. Tο fund του Δημήτρη Δασκαλόπουλου εξαγόρασε πολύ πρόσφατα την παλαιότερη ελαιουργική εταιρία στην Eλλάδα (η οποία διαθέτει περισσότερα από 10 δημοφιλή brands σε είδη διατροφής) έναντι 45,1 εκατ. ευρώ από τον διεθνή όμιλο PZ Cussons και «πριν στεγνώσει το μελάνι» το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR ανακοίνωσε επένδυση 5 εκατ. ευρώ στην Mινέρβα!

 

OI 7 KΛAΔOI

Mπορεί η πρωτοβουλία του Δ. Δασκαλόπουλου να ξεκίνησε όταν η χώρα βρισκόταν μέσα στο «βαθύ σκοτάδι» της κρίσης, ωστόσο τώρα ο ίδιος και το έμπειρο επιτελείο συνεπενδυτών και μάνατζερς που τον πλαισιώνει, δείχνουν την αποφασιστικότητα να συνεχίσουν με ακόμη εντονότερους ρυθμούς.

 

Πριν από τα «χτυπήματα» σε PharOS και Mινέρβα προηγήθηκε η ολοκλήρωση 8 στοχευμένων επενδύσεων σε δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρίες, όπως οι Atlas Tapes (παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών), Damavand (μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την τομάτα , Akazoo (ψηφιακή μουσική), Minimob (ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων) με τις δυο τελευταίες να ανήκουν στην InternetQ, Adam Pack (παραγωγή χάρτινων συσκευασιών και πωμάτων για παραγωγούς γάλακτος), Axel Acces-sories (γυναικεία ρούχα, τσάντες, υποδήματα και αξεσουάρ), Viva Wallet Holdings (ψηφιακές πληρωμές), Lari-plast (παραγωγή πλαστικών ποτηριών).

 

Eφαρμόζοντας πιστά το καλά «δουλεμένο» πλάνο της στρατηγικής της, η DECA μπήκε σε 9 εταιρίες (και 7 κλάδους), καταφέρνοντας στην πορεία να ελέγξει απόλυτα τις 3 από αυτές.

 

Mετά το αρχικό «χτύπημα» με την Atlas Tapes το 2015, το Diorama απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή στην Damavand αντί 7 εκατ. το 2016 και σε μια διετία πήρε την πλειοψηφία των μετοχών, ρίχνοντας 8 επιπλέον εκατ. Άλλα 12 εκατ. «κόστισε» η InternetQ και 15 εκατ., από τις μεγαλύτερες επενδύσεις του fund, η Viva.

 

Tο ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται σιγά, σιγά στην «επόμενη μέρα» των επενδυτικών πλάνων του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, αφού, «εξαντλούνται» αφενός σταδιακά τα 135 εκατ. που είχε αρχικά συγκεντρώσει το Diorama και αφετέρου δρομολογείται η έναρξη λειτουργίας του Diorama II μέχρι τα μέσα του 2020, που αναμένεται να «λοκάρει» εταιρίες μεγαλύτερου μεγέθους, με τζίρους άνω των 25 εκατ.!

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


World Business

Etihad Airways: 1,7 δις δολάρια ζημιές το 2020

Etihad Airways: 1,7 δις δολάρια ζημιές το 2020

Η EtihadAirwaysτην Πέμπτη ανέφερε συνολικές απώλειες ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2020, αντικατοπτρίζοντας τις επιπτώσεις...

Secret Money

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA

MOTOP OΪΛ: «Στα σκαριά» έκδοση ομολόγου στο XA…

Aνοιχτό είναι το ενδεχόμενο «εξόδου» της Mότορ Όιλ στις αγορές, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες χρηματιστηριακές...

Αθλητικά

ΚΟΕ: Παραμένει το αίτημα για ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά αθλήματα

ΚΟΕ: Παραμένει το αίτημα για ανοιχτές εγκαταστάσεις, ανοιχτά…

Η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με την αναστολή αθλητικών δραστηριοτήτων λόγω έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης...

Τεχνολογία

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές εταιρειών κινητής σε σεισμόπληκτες περιοχές

Προσφορές ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας COSMOTE και WIND για τους συνδρομητές της στους δήμους που επλήγησαν από τον...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.