ΚΑΠΕ: Ημερίδα για την εξοικονόμηση ενεργείας στα κτίρια


Το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνει, την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 17:00 - 19:15, ημερίδα με θέμα «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια- εφαρμογές, έργα και το ΒΙΜ ως εργαλείο» (HALL 1, Metropolitan Expo, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»).

 

Η εκδήλωση αποτελεί μέρος της Building Green Open Space 2019 με θέμα «Το μέλλον στα κτίρια & τις κατασκευές / Τάσεις-Καινοτομία-Εφαρμογές», που θα λάβει χώρα από τις 18-20 Οκτωβρίου 2019, στο Metropolitan Expo.

 

Στόχος της ημερίδας του ΚΑΠΕ είναι η παρουσίαση των δυνατοτήτων του εργαλείου ΒΙΜ (Building Information Modelling)για την επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας στα κτήρια και του ρόλου του στο σχεδιασμό έξυπνων κτηρίων, καθώς και συγκεκριμένων παραδειγμάτων παρεμβάσεων και καλών πρακτικών που συντελούν σε αυτό το στόχο.

 

Το ΒΙΜ είναι μια ψηφιακή αναπαράσταση των φυσικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών μιας εγκατάστασης/κτηρίου, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο σχεδιασμό και τη διαχείριση ενεργειακά αποδοτικότερων κτηρίων, σε όλο τον κύκλο ζωής τους. Το ΒΙΜ ανοίγει το δρόμο για μια πιο αποτελεσματική πολύ-επιστημονική συνεργασία τόσο καθ’ όλον τον κύκλου ζωής του κτηρίου όσο και σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού.

 

 

Η χρήση του βρίσκεται σε ταχύτατη ανάπτυξη στις πιο μεγάλες κατασκευαστικές αγορές και σε πολλές χώρες του κόσμου έχει θεσμοθετηθεί με υποχρεωτική εφαρμογή, τουλάχιστον στα δημόσια έργα. Ενώ η Αμερική ήταν η πρώτη χώρα που υιοθέτησε το ΒΙΜ, τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας του καταγράφονται στις χώρες όπου το ΒΙΜ έχει υποχρεωτική εφαρμογή, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει συγκεκριμένων πρότυπων και διαδικασιών.

 

 

 

 


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.