Αδελφοποίηση Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort

Ο Δήμος Καρύστου έχει ξεκινήσει διαδικασίες αδελφοποίησης της Καρύστου με την γαλλική πόλη Grand Belfort, στοχεύοντας στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από Γαλλία.

 

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό συμβούλιο Καρύστου ενέκρινε την έναρξη των διαδικασιών αδελφοποίησης μεταξύ του Δήμου Καρύστου και του Δήμου Grand Belfort της Γαλλίας για τους λόγους που εξέθεσε ο Δήμαρχος. Λευτέρης Ραβιόλος.

 

Είχε προηγηθεί το καλοκαίρι η επίσκεψη γαλλικής αντιπροσωπείας προκειμένου να προχωρήσει η εν λόγω διαδικασία αδελφοποίησης. Τον περασμένο Φεβρουάριο είχε γίνει η αντίστοιχη επίσκεψη του δημάρχου στο Belfort όπου με τον Δήμαρχο του γαλλικού δήμου υπέγραψε προσύμφωνο για την αδελφοποίηση.

 

Το επόμενο απαιτούμενο στάδιο για την προώθηση της αδελφοποίησης, αφορά υποβολή αιτήματος σύμφωνης γνώμης στην Διυπουργική Επιτροπή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Συνεργασιών.

 

Στόχος της ανωτέρω αδελφοποίησης είναι τα πολλαπλά θετικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική οικονομία, τις μελλοντικές εξαγωγές προϊόντων, την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής και τον πολιτισμό της. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ταξίδια, συμμετοχή σε εκθέσεις και διαβουλεύσεις, ενώ έχουν δρομολογηθεί πολλές ακόμη δράσεις.

 

Σημειώνεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Καρύστου υπάρχει μεγάλος αριθμός Γάλλων κατοίκων, επισκεπτών και επενδυτών, συνεπώς η αδελφοποίηση των δύο δήμων θα συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση των δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της Γαλλίας.

 

Βασική επιδίωξη είναι η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων, η παροχή τεχνογνωσίας, η επίτευξη εμπορικών συμφωνιών, η ευρύτερη τουριστική ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, καθώς και η ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης, του εθελοντισμού και του πολιτισμού.


protoselida

World Business

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο εργοστάσιό της στην Γερμανία

Tesla: 10.000 νέες θέσεις εργασίας με το νέο…

Έως και 10.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν στην περιοχή του Βερολίνου με την λειτουργία,...

Media

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη στο μεταναστευτικό»

«Η Ελλάδα και η Ιταλία χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.