Κίνα: 40% των παγκόσμιων χρηστών 5G ως το 2025

Η Κίνα αναμένεται να βρίσκεται στην πρωτοπορία της ανάπτυξης εμπορικών υπηρεσιών 5G με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για 600 εκατομμύρια συνδρομητές 5G έως το 2025, την ίδια στιγμή που το Πεκίνο βάζει μπροστά τα σχέδιά του για να ηγηθεί στον τομέα της ασύρματης τεχνολογίας νέας γενιάς.Τα 600 εκατομμύρια χρηστών έως το 2025 θα προσφέρουν στην Κίνα το 40% του συνολικού ποσοστού των παγκόσμιων συνδρομητών, σύμφωνα με την πρόβλεψη του GSMA, ενός εμπορικού φορέα με έδρα το Λονδίνο, που αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα των φορέων εκμετάλλευσης κινητών δικτύων παγκοσμίως."Οι παγκόσμιοι συνδρομητές 5G προβλέπεται να αυξηθούν σε 1,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2025 από 1,4 δισεκατομμύρια, και μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης θα προέλθει από την Κίνα με βάση τα αναπτυξιακά σχέδια των φορέων εκμετάλλευσης", ανέφερε χθες ο Sihan Bo Chen, επικεφαλής του GSMA Greater China στο κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

 

Πολλές χώρες ανά την υφήλιο ανταγωνίζονται σε έναν αγώνα για την ανάπτυξη ασύρματων δικτύων 5G, τα οποία προσφέρουν ταχύτερους ρυθμούς μετάδοσης δεδομένων, μικρότερη καθυστέρηση, εξοικονόμηση ενέργειας και μαζική συνδεσιμότητα συσκευών. Η κινητή τεχνολογία θεωρείται ως το κλειδί για την κυριαρχία σε τομείς όπως η αυτοματοποίηση του εργοστασίου, η ρομποτική και η αυτόνομη οδήγηση.

 

Ενώ χώρες όπως η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν ήδη δρομολογήσει τις πρώτες εμπορικές υπηρεσίες 5G το β΄ τρίμηνο, η μεγάλη ώθηση της κινέζικης κυβέρνηση με την παροχή στους κρατικούς αερομεταφορείς πρόσβασης σε φθηνά ραδιοκύματα και γρήγορες εγκρίσεις για σταθμούς βάσης, αναμένεται να επιτρέψει στη χώρα να γίνει η πρώτη που θα φτάσει σε τεράστια κλίμακα επέκτασης των δικτύων 5G.

 

 

Οι προβλεπόμενες κεφαλαιουχικές δαπάνες της Κίνας σε 5G εκτιμήθηκαν μεταξύ 900 και 1,5 τρισεκατομμυρίων γιουάν (130,2 δισ. και 217 δισ. δολάρια αντιστοιχα) μεταξύ 2020 και 2025, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο από την Ακαδημία Πληροφορίας και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT) .

 


Σημειώνεται ότι το σημαντικό πλεονέκτημα υποδομής της Κίνας - με περισσότερους από 14 κυψελοειδείς σταθμούς βάσης (cellular base stations), που θα υπάρχουν ανά 10.000 άτομα στην Κίνα σε σύγκριση με 4,7 στις ΗΠΑ, θεωρούνται ως μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις ΗΠΑ ώστε να νικήσουν τον “κίτρονο γίγαντα” στην κούρσα των 5G με την Κίνα, σύμφωνα με μια έκθεση τον Απρίλιο του CTIA, μιας αμερικανικής βιομηχανίας ασύρματης τεχνολογίας με έδρα την Ουάσινγκτον.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


protoselida

World Business

 Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Καλύφθηκε η διάθεση μετοχών της Alibaba

Πολλές φορές έχει καλυφθεί το βιβλίο προσφορών, στη δημόσια προσφορά της κινεζικής Alibaba Group στο...

Secret Money

 Eμπλοκή με  τον... Hρακλή

Eμπλοκή με τον... Hρακλή

Mε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις προσήλθαν στις συναντήσεις της Tετάρτης, μεταξύ τραπεζιτών και υφ. Oικονομίας...

Αυτοκίνητο

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια  στην αξιολόγηση του Euro NCAP

Το Mazda CX-30 κατακτά 5 αστέρια στην…

Το νέο Mazda CX-30 επιτυγχάνει την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης...

Τεχνολογία

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Έρχονται αλλαγές στο Ιnstagram

Τέρμα στα ορατά likes στις φωτογραφίες: Η μια αγορά μετά την άλλη βιώνει από σήμερα...

Υγεία & Διατροφή

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ενστάσεις Ε.Ο.Φ. για τον διορισμό του νέου ΔΣ

Ανακοινώθηκε ο διορισμός του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), το οποίο για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.