Δένδιας-Κατς:Βαρύτητα στην συμμαχία Ελλάδας- Ισραήλ

Η συμμαχία της Ελλάδας με το Ισραήλ είναι ιδιαίτερα σημαντική και έχει βαρύτητα αυξημένη για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 

Ο Νίκος Δένδιας, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε την  κοινή βούληση Ελλάδας και Ισραήλ για την περαιτέρω αναβάθμιση και εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας του.

 

«Οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι πολύ στενές και σημαντικές και για τις δύο χώρες μας και προσβλέπουμε στη συνέχιση της διαρκώς αναβαθμιζόμενης και εμβαθυνόμενης συνεργασίας μας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας, μετά το τέλος των επαφών που είχε τον Ισραηλινό ομόλογό του Ισραέλ Κατς, στο υπουργείο Εξωτερικών.

 

Αναδεικνύοντας περαιτέρω τη σημασία της διμερούς συνεργασίας τους σε ευρύτερο πλαίσιο, ο κ. Δένδιας υπογράμμισε πως «οι στενές και πολύ φιλικές σχέσεις ανταποκρίνονται με το περιεχόμενο των συνομιλιών μας στα περιφερειακά και στα διμερή θέματα».

 

«Ο East Med καρπός της στρατηγικής ενεργειακής συνεργασίας»


Ξεχωριστή αναφορά έγινε κατά τη συνάντηση στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας και Ισραήλ.

 

Ο κ. Δένδιας είπε πως κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε το κοινό ισχυρό ενδιαφέρον των δύο χωρών για την ενεργειακή συνεργασία και αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε άλλες περιοχές, όπως νότια από την Κρήτη και παράλληλα ανέφερε πως επαναβεβαίωσαν το κοινό ενδιαφέρον για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.

 

Αναδεικνύοντας τη σημασία του αγωγού East Med, ο κ. Δένδιας είπε πως θα αποτελεί καρπό της στρατηγικής ενεργειακής συνεργασίας Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας και Ιταλίας, αλλά και για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, που παραμένει ένα εγχείρημα πολύ μεγάλης σημασίας.

 

 

 

 

 


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.