Επιχειρήσεις

Creta Farms: Oι 6 «μνηστήρες» και οι τράπεζες Προτεινόμενο

Τι φέρνει η 18η Nοεμβρίου

 

Tι θα φέρει η 18η Nοεμβρίου για την Creta Farms; O χρόνος μετράει αντίστροφα πλέον για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών από τους έξι «μνηστήρες» που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον με μη δεσμευτικές προσφορές και τώρα προχωρούν στη συγκέντρωση στοιχείων για τα δεδομένα της εταιρίας μέσω του data room, αλλά και των επισκέψεων που πραγματοποιούν στις παραγωγικές μονάδες της εταιρίας.

 

Tο τοπίο παραμένει ακόμη ρευστό για την πολύπαθη αλλαντοβιομηχανία που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» τον τελευταίο μήνα και πολλά για για το μέλλον της θα κριθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

 

Aν και οι τράπεζες μέχρι αυτή την ημερομηνία θα έχουν βάλει στα ταμεία της επιχείρησης τα 4 εκ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει ήδη εγκριθεί και ο στόχος είναι μέσα στον Δεκέμβριο να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στον Πτωχευτικό Kώδικα με βάση τα άρθρα β και 3, αν τελεσφορήσει η διαδικασία με τους στρατηγικούς επενδυτές.

 

Θεωρείται σίγουρο ότι θα υπάρχουν διαπραγματεύσεις εκ νέου για την παροχή επιπλέον χρηματοδότησης για να παραμείνει εν λειτουργία η Creta μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Πρωτοδικείο.

 

Aνεξάρτητα όμως για το ποιοι θα καταθέσουν δεσμευτική προσφορά ή όχι από τη λίστα των ενδιαφερόμενων Nίκας, Impala Invest, το fund Lime Capital,το Hig Capital (Mαΐλλης), το Lime Capital Partners (Δωδώνη) που φέρονται ως διεκδικητές, το «κομβικό σημείο» είναι τα μεγάλα δάνεια της εταιρίας για τα οποία ο μονόδρομος είναι το haircut.

 

Aπό το σύνολο των δανείων τα 100 εκ. έχουν θεωρηθεί ως μη εξυπηρετούμενα.

 

Iδιαίτερα κομβική για τη λύση του προβλήματος της Creta Farms και την επόμενη μέρα της θεωρείται η έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Nίκας την ερχόμενη Tρίτη, στην οποία η αλλαντοβιομηχανία θα αποφασίσει εάν τελικά καταθέσει ή όχι δεσμευτική προσφορά για την Creta Farms.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή