Ρόδος: Συμμετοχή στην έκθεση Philoxenia 2019

Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού, στην 35η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia 2019 που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ε.Ο.Τ. το διάστημα 8 -10 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

 

Πρωταρχικός στόχος της συμμετοχής στην έκθεση ήταν η προβολή και προώθηση του νησιού της Ρόδου ως εναλλακτικού τουριστικού προορισμού, με έμφαση στον πολιτισμό και τη φύση του νησιού, αλλά και η ενίσχυση των τουριστικών ροών και από την εσωτερική αγορά, καθώς η Ρόδος αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο και εξαιρετικά δημοφιλή τουριστικό προορισμό και των Ελλήνων τουριστών.

 

Σημαντικός αριθμός τουριστικών πρακτόρων, ξενοδόχων και αντιπροσώπων υπηρεσιών του τουρισμού, αλλά και απλοί επισκέπτες Έλληνες και ξένοι, είχαν επισκεφθεί όλες τις ημέρες το περίπτερο της Ρόδου. Μεγάλη ζήτηση είχαν και τα τοπικά προϊόντα του νησιού που μοίραζαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού στους δεκάδες επισκέπτες του stand της Ρόδου, προσφορά των ντόπιων επιχειρήσεων «Μελισσοκομική Δωδεκανήσου ΑΕΒΕ», «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo», «Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε.» - Natura Rodos», «Λαδόμυλος - Διμέλης Food ΑΒΕΕ» και « Sifonios Distillery».

 

Η Philoxenia αποτελεί έκθεση - ορόσημο για τον ελληνικό τουρισμό καθώς σε αυτήν αποτυπώνεται το μέλλον της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας. Στην 35η Philoxenia 2019 συμμετείχαν 542 εκθέτες από 21 χώρες και εκπρόσωποι από όλη την εγχώρια τουριστική βιομηχανία, ενώ οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τους 22.000.

 

Απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε Έλληνες τουρίστες, ενώ συμμετείχαν νησιά από τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, με δικά τους stand, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εξαιρετική ήταν η παρουσία του Δήμου Ρόδου σε δικό του χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, καθώς τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου παρείχαν αναλυτικές πληροφορίες για το νησί σε όλους τους επισκέπτες και τους διένειμαν πλούσιο έντυπο ενημερωτικό υλικό.

 

Σημειώνεται ότι το «παρών» στο περίπτερο της έκθεσης έδωσαν ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης, ο δήμαρχος Σαντορίνης κ. Αντώνης Σιγάλας, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, τουριστικοί παράγοντες από τη Βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και πολλοί μαθητές από σχολεία και ΙΕΚ της Θεσσαλονίκης , όπως τα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ΙΕΚ ALPHA, το ΕΠΑΛ Ελευθερίου - Κορδελιού, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και άλλα.


protoselida

World Business

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ. δολ.

Αποτίμηση-μαμούθ για Saudi Aramco - Στα 2 τρισ.…

Στα 38,7 ριάλ (10,32 δολάρια) έφτασαν οι μετοχές της εταιρείας-κολοσσού στον τομέα του πετρελαίου, Saudi...

Media

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Αρχείο της ΕΡΤ: Αφιέρωμα στον ηθοποιό Αιμίλιο Βεάκη

Με αφορμή την συμπλήρωση 135 χρόνων από την γέννηση, στις 13 Δεκεμβρίου 1884, στον Πειραιά...

Αθλητικά

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Super League: Απόφαση-βόμβα για αποχή από διαιτητές

Αντιδρώντας για τα... παρατράγουδα των τελευταίων αγωνιστικών και τις επιθέσεις που δέχονται από παράγοντες των...

Τουρισμός

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Αλόννησος: Ξεχώρισε στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama

Ο Δήμος Αλοννήσου συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πολωνική έκθεση Grecka Panorama που πραγματοποιήθηκε για...

Copyright © 2019 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.