Deal News Online

undefined

«Τρικλοποδιά» σε μια εμπορική συμφωνία

Χάκινγκ από την Κίνα σε αμερικανική υπηρεσία;

 

«Κατανοούμε ο ένας τη χώρα του άλλου», είπε ο Donald Trump απέναντι στον πρόεδρο της Τουρκίας. Το ερώτημα όλου του κόσμου, βέβαια, είναι εάν μπορεί να πει το ίδιο και για τον Xi Jinping, τον Κινέζο ομόλογό του. Γιατί, ενώ όλος ο πλανήτης περιμένει με κομμένη την ανάσα να βρεθεί επιτέλους ένας κοινός τόπος για τις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και να σταματήσει ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ τους -που επιβραδύνει την παγκόσμια ανάπτυξη και το παγκόσμιο εμπόριο- μια μικρή (;) λεπτομέρεια, φαίνεται έτοιμη να τινάξει τα πάντα στον αέρα.

 

Ο λόγος για την υποψία ότι Κινέζοι χάκερ παραβίασαν το σύστημα της Εθνικής Ένωσης Μεταποίησης των ΗΠΑ, ΝΑΜ, του κλαδικού φορέα για τις αμερικανικές μεταποιητικές εταιρίες, ο οποίος συνέβαλε στη διαμόρφωση των εμπορικών πολιτικών του προέδρου Trump. Για το χάκινγκ, η εταιρία κυβερνοασφάλειας που προσέλαβε η ΝΑΜ συμπέρανε ότι προερχόταν από την Κίνα, αν και ακόμα δεν έχει γίνει σαφές τι και ποια στοιχεία υπεκλάπησαν. Είναι σαφές όμως, ότι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι των συνομιλιών των δύο χωρών, το χάκινγκ σε έναν πανίσχυρο κλαδικό φορέα της Ουάσινγκτον, θα εκληφθεί από αυτή ως μια προσπάθεια του Πεκίνου να εξασφαλίσει ένα πλεονέκτημα στον εμπορικό πόλεμο.

 

Όχι τυχαία, από την Ουάσινγκτον διαρρέεται ότι το χάκινγκ έγινε λίγο πριν από έναν γύρο επίσημων διαπραγματεύσεων μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων κυβερνητικών αξιωματούχων για ένα trade deal. Και πως οι ίδιες οι πηγές επισημαίνουν ότι αυτή η ηλεκτρονική εισβολή είναι μόνο η τελευταία που αποδίδεται σε Κινέζους χάκερς σε βάρος αμερικανικών εμπορικών οργανώσεων κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Trump, αφού η Κίνα προσπαθεί να μάθει περισσότερα για τις αμερικανικές θέσεις. Στους φόβους ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να παίξει σημαντικό -αρνητικό- ρόλο στις προσπάθειες επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, έρχονται να προστεθούν και οι πρόσφατες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

 

Ο Donald Trump, μόλις την Τρίτη, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας, υποβαθμίζοντας εμμέσως τις μελέτες που καταγράφουν τις συνέπειες του εμπορικού πολέμου στην απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Η αμερικανική οικονομία «έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας κατά πολύ», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, υπεραμυνόμενος των αποφάσεών του να επιβάλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς. «Το αληθινό κόστος θα το βλέπαμε, εάν δεν κάναμε τίποτα».

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Αθλητικά

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020 επιστρέφει

Κάτι… τρέχει στη Σκύρο: To Skyros Run 2020…

Στο επίκεντρο του δρομικού ενδιαφέροντος βρίσκεται τo Skyros Run 2020 που διοργανώνεται από τον Δημο...

Αυτοκίνητο

Mazda: Νέο σημείο πώλησης στη Λαμία

Mazda: Νέο σημείο πώλησης στη Λαμία

H Mazda στην Ελλάδα διευρύνεται και μεγαλώνει! Στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των πελάτων της...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.