Deal News Online

Το σχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών για την Ηλεκτροκίνηση

Κίνητρα για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας αναμένεται να δώσει το υπουργείο Μεταφορών φέρνοντας μία νέα, πιο φιλική στο περιβάλλον, πραγματικότητα στην μετακίνηση. Ήδη το αρμόδιο υπουργείο έχει υπό διαμόρφωση τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για τα συνεργεία ηλεκτροκίνητων οχημάτων ενώ σε νέα εποχή αναμένεται να περάσει ο στόλος των αστικών λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Μιλώντας στην έκθεση «Ηλεκτροκίνηση EXPO 2019» ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης έδωσε το στίγμα της νέας προσπάθειας.

 

Όπως ξεκαθάρισε το σχέδιο του υπουργείου Μεταφορών είναι να επεξεργαστεί ένα θεσμικό πλαίσιο που θα ενισχύσει το περιβάλλον των νέων, φιλικότερων προς το περιβάλλον τεχνολογιών. Σε συνεργασία βρίσκεται με το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να βρεθούν τα κατάλληλα κίνητρα για γίνουν πιο ευνοϊκές οι συνθήκες ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης

 

Η ηλεκτροκίνηση

 

«Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μια καινούργια ιδέα, είναι μια νέα πραγματικότητα. Έχει μπει στις πόλεις μας, μέσα από τη λεγόμενη μικροκινητικότητα και διεισδύει στην καθημερινότητα των μετακινήσεων» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης και προσέθεσε πως «είναι μια τεχνολογία φιλική στο περιβάλλον που αλλάζει το ενεργειακό μείγμα στην αυτοκίνηση με τρόπο οριστικό».

 

Οι προδιαγραφές  των «ηλεκτρικών» συνεργείων

 

Οι υπουργικές αποφάσεις που είναι υπό διαμόρφωση θα καθορίσουν τις προδιαγραφές για τα συνεργεία ηλεκτρικών οχημάτων και τους τεχνίτες που θα επισκευάζουν τα αυτοκίνητα του μέλλοντος. Οι προϋποθέσεις λειτουργίας των συνεργείων που αναμένεται να τεθούν θα αφορούν στην καταλληλότητα των χώρων, τον εξοπλισμό τους καθώς και την στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό. Οι τεχνίτες των ηλεκτρικών οχημάτων θα πρέπει να έχουν τα απαραίτητα προσόντα, την εκπαίδευση καθώς και την αναγκαία πιστοποίηση.

 

Έρχονται τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία

 

Η μετάβαση στη νέα εποχή σχεδιάζεται έτσι από το Υπουργείο ώστε να γίνει με ομαλό τρόπο. Η μεγάλη αλλαγή θα γίνει με την ένταξη ηλεκτρικών οχημάτων στους στόλους των αστικών συγκοινωνιών των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ο διαγωνισμός που έχει προαναγγελθεί θα περιλαμβάνει ένα μεγάλο ποσοστό ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Προς το παρόν αναζητείται η κατάλληλη «συνταγή» σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ και τον ΟΑΣΘ.

 

Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία όχι μόνο θα επιτρέψουν στο ευρύ κοινό να εξοικειωθεί με την ηλεκτροκίνηση αλλά θα δοθεί και η ευκαιρία στους αρμόδιους να αξιολογήσουν τη λειτουργικότητα και την αποτελεσματικότητα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη.

 

Η Διυπουργική Επιτροπή


Όπως έχει γίνει γνωστό έχει καταρτιστεί Διυπουργική Επιτροπή για την υλοποίηση του Έργου «Προώθηση της Ηλεκτροκίνησης στην ελληνική επικράτεια».

 

Αξίζει να επαναλάβουμε τους βασικούς στόχους της Επιτροπής:

- Η εκπόνηση εθνικού επιχειρησιακού σχεδίου για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στη χώρα,

- Ο σχεδιασμός εφαρμογής ολοκληρωμένου προγράμματος κινήτρων για την προώθηση της διείσδυσης των ηλεκτρικών οχημάτων,

- Η καταγραφή εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων με σκοπό την ένταξη δράσεων ηλεκτροκίνησης σε προγράμματα χρηματοδότησης,

- Η χωροταξία των υποδομών φόρτισης σε όλη την επικράτεια.


World Business

CNL Capital: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο

CNL Capital: Κέρδη έναντι ζημιών στο εξάμηνο

Κατά το α' εξάμηνο 2021, η CNL Capital πέτυχε ικανοποιητικές οικονομικές επιδόσεις, επιστρέφοντας στην κερδοφορία,...

Media

ΕΕ: Ξεκινάει Monitor παρακολούθησης ιδιοκτησίας ΜΜΕ

ΕΕ: Ξεκινάει Monitor παρακολούθησης ιδιοκτησίας ΜΜΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ πρόγραμμα «Euromedia Ownership Monitor». Πρόκειται για ένα...

Secret Money

Tι φέρνουν οι ανατιμήσεις των υλικών στα έργα

Tι φέρνουν οι ανατιμήσεις των υλικών στα έργα

Aναθεώρηση των συμβάσεων για τα δημόσια έργα προαναγγέλλεται, με αφορμή την αύξηση του κόστους των...

Περιβάλλον

Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και για την ΓΓΑ

Στροφή στην πράσινη ανάπτυξη και για την ΓΓΑ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) αναλαμβάνει να καθοδηγήσει τον αθλητικό κόσμο...

Τουρισμός

“Nafplion Action” σε Τολό – Ναύπλιο στις 2-3/10

“Nafplion Action” σε Τολό – Ναύπλιο στις 2-3/10

Ο Δήμος Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ) σε συνεργασία με την εταιρεία whynot διοργανώνουν στις 2 – 3...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.