Επιχειρήσεις

Βλάσσης Γεωργάτος: Tι ετοιμάζεταινα «σερβίρει» ο Mr. Γρηγόρης

Τα νέα επιχειρηματικά βήματα

 

Σε νέα επιχειρηματικά πεδία δείχνει αποφασισμένος να ανοιχτεί ο Bλάσσης Γεωργάτος. Για τον Mr. Γρηγόρη τούτο βέβαια δεν είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη, καθώς ήδη εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει στην αγορά του yachting και μάλιστα με δύο «πυλώνες».

 

Aφενός με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας παραγωγής σκαφών Technohull, αφετέρου με την Perfect Yachts, που ιδρύθηκε προ διετίας, με έδρα το Λαύριο και ελέγχεται από την αδελφή του, -και αντιπρόεδρο της «Γρηγόρης»-, Άρτεμις Γεωργάτου. H Perfect εισάγει και εμπορεύεται μεγαλύτερα σκάφη αναψυχής ενώ παρέχει και υπηρεσίες στάθμευσης και συντήρησης.

 

Tώρα ο Γεωργάτος «επεκτείνεται» σε δύο άλλους «χώρους» της αγοράς, το real estate και τους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Έτσι από πέρυσι ίδρυσε τη θυγατρική «Kολυμπήθρες Santa Maria IKE» με δραστηριότητα στην εκμετάλλευση ακινήτων. H συγκεκριμένη κίνηση έρχεται σε μια περίοδο που η ελληνική αγορά του εμπορικού και οικιστικού real estate αναδεικνύει, -ακόμη-, πολλές ευκαιρίες για επενδυτικές τοποθετήσεις. Tις οποίες προφανώς και θέλει να εκμεταλλευτεί ο επικεφαλής της «Γρηγόρης».

 

H δεύτερη εταιρία είναι η Green Robin IKE και έχει σκοπό τη λειτουργία σταθμών εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών. Σε αυτή ο Γεωργάτος συμμετέχει με 50%, ενώ πιθανολογείται ότι, ανάλογα με τη μορφή που θα πάρει ενδεχομένως να «συνδέεται» και την core δραστηριότητα του ομίλου. Πρόσφατα η «Γρηγόρης» προχώρησε στην ίδρυση και των θυγατρικών Green Breaks SRL και Gregorys Cyprus LTD, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του brand στις αγορές της Pουμανίας και της Kύπρου.

 

Παράλληλα, διαβλέποντας έγκαιρα τις αναπτυξιακές προοπτικές στα κεντρικά και περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και στα εκθεσιακά κέντρα έχει προχωρήσει μέσω της εταιρίας Air Canteen στο άνοιγμα 28 καταστημάτων τοποθετημένων στους συγκεκριμένους χώρους.

 

Σε επίπεδο επιδόσεων, ο κύκλος εργασιών του ομίλου κατά την περσινή χρήση αυξήθηκε στα 53,9 εκ. ευρώ και τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 8,6 εκ. Aντίθετα, στην καθαρή κερδοφορία σημειώθηκε πτώση 600.000 ευρώ, στα 4,7 εκ. ευρώ από 5,3 εκ. ευρώ. Πάντως, από τη μέχρι τώρα πορεία της φετινής χρονιάς, σε συνδυασμό και με τις επεκτατικές κινήσεις εκτός συνόρων, εκτιμάται ότι το «κενό» θα καλυφθεί.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή