Ευρωπαίοι Πολίτες: «Υπολογίζουν» τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των αγορών τους

Το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων καταναλωτών για την επίπτωση που έχουν οι αγορές τους στο περιβάλλον αυξάνεται σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις καταναλωτικές συνθήκες του 2019, με την Νότια και Ανατολική Ευρώπη να συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά.

 

Οι πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές βρίσκονται στις ευρωπαϊκές χώρες του Νότου και της Ανατολής συγκεντρώνοντας ποσοστό 59%, σύμφωνα με την έρευνα.

 

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εμπιστεύονται στου εμπόρους λιανικής

 

Επιπλέον, πάνω από το 70% των Ευρωπαίων καταναλωτών εμπιστεύονται τους εμπόρους λιανικής ως προς τον σεβασμό των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Η μεγάλη πλειονότητα των εμπόρων λιανικής (71%) πιστεύει ότι οι περιβαλλοντικοί ισχυρισμοί που διατυπώνονται για προϊόντα ή υπηρεσίες στον τομέα τους είναι αξιόπιστοι.

 

Όπως επισήμανε η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια σε θέματα δικαιοσύνης, καταναλωτών και ισότητας των δύο φύλων, Βιέρα Γιούροβα :

 

«Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από το 70 % των καταναλωτών της ΕΕ εμπιστεύονται τους εμπόρους λιανικής όσον αφορά τον σεβασμό των δικαιωμάτων τους, αλλά δείχνουν επίσης ότι οι προσπάθειες για τη βελτίωση των καταναλωτικών συνθηκών και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πρέπει να συνεχιστούν. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα συμφωνία για τους καταναλωτές θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση των καταναλωτών και των αρχών. Διαπιστώνω με ικανοποίηση ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται ολοένα και πιο ευαισθητοποιημένοι σχετικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των αγορών τους.»

 

Η Βιέρα Γιούροβα κάλεσε τους καταναλωτές ενόψει και των Χριστουγέννων «να επιλέγουν για τις αγορές τους αξιόπιστους εμπόρους, να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να αγοράζουν υπεύθυνα»

 

Χειρότερες οι καταναλωτικές συνθήκες στη Δυτική Ευρώπη

 

Οι καταναλωτικές συνθήκες κατευθύνονται προς το χειρότερο στη Δυτική Ευρώπη, ωστόσο, οι νότιες και ανατολικές χώρες της ΕΕ φαίνεται να μειώνουν τη διαφορά σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Βέβαια, η διαφορά μεταξύ της χώρας με την υψηλότερη (Σουηδία, με 71%) και με τη χαμηλότερη βαθμολογία (Κροατία, με 53 %) παραμένει σημαντική.

 

Έμποροι λιανικής: Θετική η συμβολή της νομοθεσίας

 

Οι περισσότεροι έμποροι λιανικής στην ΕΕ αξιολογούν θετικά την επιβολή της νομοθεσίας για την ασφάλεια των καταναλωτών και των προϊόντων στον τομέα τους. Τα υψηλότερα ποσοστά συγκεντρώνει η επιβολή της νομοθεσίας για την ασφάλεια των προϊόντων, όπου τα τρία τέταρτα των εμπόρων λιανικής εκτιμούν το εποπτικό έργο των δημόσιων αρχών.

 

Αυξάνονται οι διαδικτυακές αγορές

 

Το ποσοστό των καταναλωτών που πραγματοποιεί διαδικτυακές αγορές έφτασε περίπου το 60%το 2018 και εξακολουθεί να αυξάνεται, παρά τις έντονες διαφορές που σημειώνονται και κυμαίνονται από 84 % στη Δανία έως περίπου 20% στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Ωστόσο, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην πραγματοποίηση διασυνοριακών αγορών από άλλες χώρες της ΕΕ (48 %) είναι σημαντικά χαμηλότερη από ό,τι για τις διαδικτυακές αγορές εντός της χώρας τους (72%).


protoselida

World Business

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

Αναστολή προσλήψεων λόγω κορωνοϊού εξετάζει η Lufthansa

H Lufthansa εξετάζει να αναστείλει τις προσλήψεις καθώς προσπαθεί να υπολογίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού,...

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.