Έρχονται 20.000 προσλήψεις ως το τέλος του 2020 Προτεινόμενο

Στην υλοποίηση περίπου 20.000 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σχεδιάζει να προχωρήσει η κυβέρνηση.

 

Το πλάνο προβλέπει ακριβώς 19.700 προσλήψεις ως το τέλος του 2020, οπότε και θα ολοκληρωθεί ο τρέχον σχεδιασμός της διετίας 2019-20. Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, να ζητά από όλους τους συναδέλφους του να ολοκληρώσουν το αμέσως επόμενο διάστημα την καταγραφή των αναγκών για προσλήψεις στα υπουργεία τους για το 2020, ώστε τον ερχόμενο μήνα να οριστικοποιηθούν οι θέσεις που θα καλυφθούν. Είναι δεδομένο πως για την κυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητα η Υγεία και η Παιδεία, τομείς οι οποίοι θα ενισχυθούν περισσότερο, με βάση τον προγραμματισμό που γίνεται.

 

Προσωπικό: Σχεδιασμός για προσλήψεις 1 προς 1

 

Το σύνολο των υπηρετούντων στο Δημόσιο, σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στο υπουργικό συμβούλιο, ανέρχεται σε 525.268 μόνιμους υπαλλήλους και 51.680 έκτακτο προσωπικό. Οι αποχωρήσεις την διετία 2018-19 ανέρχονται στις 20.300, ενώ, άλλοι 10 χιλιάδες μόνιμοι υπάλληλοι υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη χρονιά.

 

Με βάση τον σχεδιασμό που υλοποιείται ήδη, για την διετία 2019-20, οι προσλήψεις θα ανέλθουν στις 19.700, δηλαδή ακριβώς στον κανόνα 1 προς 1. Μεγαλύτερη ευελιξία παρέχει το γεγονός ότι οι προσλήψεις στην ειδική αγωγή, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και στους εκπαιδευτικούς εξαιρούνται από αυτό το μέτρο, ύστερα από συμφωνία που υπάρχει με τους εταίρους.

 

Προσλήψεις προσωπικού: Οριστικοποιείται η συμφωνία με τους Θεσμούς

 

Κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους θεσμούς για την εξαίρεση από τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των δαπανών, άρα και των προσλήψεων, για τις ανάγκες διαχείρισης του μεταναστευτικού/ προσφυγικού. Έτσι δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια για την κάλυψη κρίσιμων θέσεων, ενώ ήδη έχουν ανακοινωθεί 1.700 προσλήψεις από την κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για 400 συνοριοφύλακες, 500 άτομα για την ενίσχυση των επιτροπών ασύλου και άλλους 800 εργαζομένους στα κέντρα φιλοξενίας στα νησιά.

 

Επίσης στις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου είναι το δημοσιονομικό περιθώριο που δημιουργείται από την ανάπτυξη της οικονομίας και την καλύτερη εκτέλεση του προϋπολογισμού να χρησιμοποιηθεί για τον μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και όχι έκτακτου, όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Υγεία & Διατροφή

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Καινοτόμος θεραπεία των όγκων του ΚΝΣ

Οι νέες εξειδικευμένες θεραπείες στην αντιμετώπιση του καρκίνου και όχι μόνο, προσφέρουν ελπίδα σε χιλιάδες...

Τουρισμός

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Ακόμα περισσότεροι Αυστριακοί τουρίστες στην Ελλάδα το 2020

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα για την άνοδο τουρισμού από την αυστριακή αγορά καταγράφηκαν στη διάρκεια συναντήσεων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.