Βαρσάμης: Η μονιμότητα στη ΔΕΗ έχει αρθεί από το 2010

Την προσπάθεια της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να μην εφαρμοστεί στην πράξη το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή One Direct o ταμίας της, Κοσμάς Βαρσάμης, λέγοντας για τη μονιμότητα ότι έχει αρθεί από το 2010 ενώ ξεκαθάρισε ότι η έκπτωση στα τιμολόγια στην ουσία είναι 10% και όχι 30%.

 

Η μονιμότητα έχει αρθεί από το 2010

 

«Παλεύουμε να μη γίνει το νομοσχέδιο πράξη» εξηγεί. Σημειώνει πώς η μονιμότητα των εργαζομένων έχει αρθεί από «το 2010, και νομοθετικά από το 2012, επί εποχής μνημονίων. Μετά το 2012, περισσότεροι από 100 συνάδελφοί μας έχουν απολυθεί για διάφορους λόγους. Είναι ένα θέμα που δεν υφίσταται». Ως προς αυτό επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ότι ανακινεί ένα θέμα που «δεν υπάρχει».

 

Για το μειωμένο τιμολόγιο

 

Για το μειωμένο τιμολόγιο είπε πως: «είχαμε έκπτωση με νομοθεσία του 1989. Ήταν ο πατέρας Μητσοτάκης τότε που τη θέσπισε. Εμείς θέλαμε να κάνουμε διάλογο για την έκπτωση. Αντιθέτως ο υπουργός είπε πως θα μειωθεί στο 30%. Το οποίο, αν υπολογίσεις τον φόρο, ουσιαστικά είναι 10%».

 

Για την απολιγνητοποίηση


Αναφορικά με την απολιγνητοποίηση εξηγεί πως η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κάνει συνεχώς συναντήσεις με εργαζομένους και σωματεία, αναζητώντας λύσεις. «Το 45% του ΑΕΠ της Κοζάνης παράγεται από τους εργαζόμενους γύρω από την ΔΕΗ. Το ίδιο ισχύει και για τη Μεγαλόπολη» καταλήγει.


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.