Πολιτική

Εθνική στρατηγική απέναντι στην Άγκυρα ζητεί ο Αλέξης Τσίπρας

Δεν προτάσσει, προς το παρόν, Συμβούλιο Αρχηγών

 

Συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μετά  τη «συμφωνία» Τουρκίας-Λιβύης ζητά ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα ο πρώην πρωθυπουργός προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι κάποιες πτυχές της πολιτικής της στο προσφυγικό μπορούν να προκαλέσουν «κινδύνους».

 

Η κατάσταση στα εθνικά, η δυναμική επανεμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά (ως «ακραίου πόλου στη ΝΔ»), οι οικονομικές-κοινωνικές επιλογές μέσω του προϋπολογισμού, τα συνεχή πλέον «φάουλ» της κυβέρνησης στον τομέα της περίφημης «αριστείας και αξιοκρατίας» (με αποκορύφωμα η αποκάλυψη για το ανύπαρκτο μεταπτυχιακό του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη) και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, «φορτώνουν» την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για αύριο έχει προγραμματισθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς από την επόμενη εβδομάδα η Βουλή μπαίνει σε τροχιά Προϋπολογισμού και η πολιτική αντιπαράθεση θα χτυπήσει «κόκκινο».

 

Είναι ενδεικτικό ότι για το επόμενο δεκαήμερο έχει προγραμματισθεί «πανεξόρμηση» των κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των «συμμάχων» του, είτε είναι βουλευτές είτε όχι, με ομιλίες σε ολόκληρη τη χώρα, παράλληλα με τις περιοδείες που πραγματοποιεί ο κ. Τσίπρας.

 


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή