Ρόδος: Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών στην ανακύκλωση

Με σύνθημα «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου!», ο Δήμος Ρόδου και η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) και την Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον & την Αειφορία (MEdIES), πραγματοποιούν δράση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικών Σχολείων του νησιού σε θέματα που αφορούν την Ανακύκλωση.

 

Η δράση γίνεται στα πλαίσια του προγράμματος «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» και υλοποιείται από το Μεσογειακού Γραφείου Πληροφόρησης (MIO-ECSDE) και την ΕΕΑΑ κυρίως σε νησιά και παράκτιες περιοχές σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους. Σκοπός είναι μέσω εκστρατειών ενημέρωσης για την ανακύκλωση συσκευασιών, η κινητοποιήση των πολιτών για να αλλάξουν συνήθειες και να βάλουν την ανακύκλωση συσκευασιών στους μπλε κάδους στις καθημερινές τους συνήθειες.

Στο πλαίσιο της δράσης, το κοινό θα μπορεί να ενημερωθεί για το σωστό τρόπο της ανακύκλωσης των συσκευασιών από χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και λευκοσίδηρο, στους «μπλε κάδους». Παράλληλα, θα ενημερωθούν και οι επαγγελματίες για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων για τις γυάλινες συσκευασίες από τους μπλε κώδωνες.

 

Τα παιδιά κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους στην εκδήλωση, θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μια σειρά παιχνιδιών Ανακύκλωσης και άλλων δημιουργικών δραστηριοτήτων καθώς και να παίξουν στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης που θα λειτουργεί  στον χώρο. Μάλιστα, αν απαντήσουν σωστά σε απλές ερωτήσεις, μπορούν να μπουν στην κλήρωση για δύο ποδήλατα.

 

Το πρόγραμμα της παραπάνω δράσης έχει ως ακολούθως:

 

-Πέμπτη 05 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 17:15- 20:30 : Ημερίδα «Πλαστικά μετά τη Χρήση; Η θέση τους στον Μπλε κάδο! Μακριά από τις γαλάζιες θάλασσες» (στη αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου)

 

-Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 09:00- 13:00 : Η δράση των μαθητών «Ανακύκλωσε στους Μπλε Κάδους του Δήμου σου» (στο αθλητικό κέντρο «Καλλιπάτειρα»).

 

Σημειώνεται ότι στα πλαίσια της παραπάνω δράσεως, ο Δήμος ευχαριστεί το ΔΟΠΑΡ και τον πρόεδρο Αλέξη Κολιάδη για την παραχώρηση του αθλητικού κέντρου «Καλλιπάτειρα». Επίσης, ευχαριστεί το  Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και τον πρόεδρο Ιωάννη Πάππου για την παραχώρηση της αίθουσας.


protoselida

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.