Deal News Online

undefined

Ευρωκοινοβούλιο: Συζήτηση Ελλήνων για νέα ΚΑΠ – «Green Deal»

Μετά από πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρο Κόκκαλη, πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συζήτηση σχετικά με τα εργαλεία που θα κάνουν την ελληνική γεωργία βιώσιμη και «έξυπνη», περισσότερο προσαρμοσμένη στα δεδομένα της νέας εποχής, αλλά και για τη νέα ΚΑΠ και το "Green Deal".

 

Η συγκεκριμένη συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης της Ομάδας 2 της Κίνησης Πολιτών ΚΟΣΜΟΣ. Η Κίνηση αυτή αποτελείται συνολικά από 17 ομάδες που η κάθε μια συμβολίζει έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ που συμφωνήθηκαν το 2015 από 193 κράτη, ανάμεσά τους και η Ελλάδα.

 

Συμμετείχαν 15 άνδρες και 13 γυναίκες από 13 διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Κρήτη, η Μυτιλήνη, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Αλεξανδρούπολη, το Κιλκίς, η Πέλλα, τα Ιωάννινα, το Μεσολόγγι, η Σύρος, η Κεφαλονιά κ.α.

 

Η Κίνηση Πολιτών ΚΟΣΜΟΣ έχει ως έργο την παρακολούθηση του Στόχου της Βιώσιμης Ανάπτυξης, την πραγματοποίηση συλλογικών δράσεων στην Αθήνα καθώς και στην υπόλοιπη Ελλάδα, όπως και τη δημιουργία πολιτικών προτάσεων, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

 

«Το μεγαλύτερο μέρος του ευρωπαϊκού Green Deal έχει να κάνει με τον πρωτογενή τομέα» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πέτρος Κόκκαλης και συμπλήρωσε «Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) θα είναι πιο "πράσινη" και θα βελτιώσει τη βιοποικιλότητα, ενώ θα προστατεύει και το περιβάλλον. Θα συνεχίσουμε με την ομάδα 11 που αφορά τις βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες».

 

Από τη μεριά της η Διευθύντρια της Κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Νατάσα Πενταγιώτη μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «Η κίνηση ΚΟΣΜΟΣ είναι μια κίνηση πολιτικής συνάντησης ανθρώπων από όλη την Ελλάδα που θέλουν να μιλήσουν με στόχους και θέλουν να δουλέψουν για την Ελλάδα του 2030 με εργαλεία τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης».

 

Κατά τη δεύτερη μέρα της επίσκεψης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι εθελοντές της ομάδες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Στρατηγικής, Απλοποίησης και Αναλύσεων Πολιτικής στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αναστάσιο Χανιώτη τόσο για την "πράσινη συμφωνία" όσο και για τη νέα ΚΑΠ.

 

«Μεγάλη πρόκληση για την "πράσινη συμφωνία" ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο παράγουμε τρόφιμα τα τελευταία 50 χρόνια» σημείωσε ο κ. Χανιώτης ενώ μιλώντας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική υπογράμμισε πως αποτελεί ζήτημα η απλούστευση και ο εκσυγχρονισμός της με έμφαση στη γεωργία και στη γνώση.

 

Σημειώνεται τέλος ότι υπήρξε ενημέρωση της ομάδας από τη Μυρτώ Αρβανίτη, επικεφαλής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Διεθνής Οργάνωσης Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Η κ. Αρβανίτη αφού αρχικά ανέλυσε τη λειτουργία του Οργανισμού, σημείωσε ότι αποτελεί μεγάλη πρόκληση η μεταμόρφωση του αγροτικού τομέα προσθέτοντας πως «παρότι ο πληθυσμός του πλανήτη αυξάνει μπορούμε να είμαστε η γενιά χωρίς πείνα».


Media

Αμφισβητεί τους αριθμούς της Ελλάδας για τον κορωνοϊό η Welt

Αμφισβητεί τους αριθμούς της Ελλάδας για τον κορωνοϊό…

Η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής εφημερίδας Welt , η...

Secret Money

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

MEGA PROJECT ΣTA ΣKAPIA

Σε αντίθεση με το «θολό τοπίο» που δημιουργεί το έλλειμμα του EΛAΠE, οι μεγάλοι εγχώριοι...

Αυτοκίνητο

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Αναπαλαιώνοντας το 205 GTi

Για την επέτειο 210 ετών ιστορίας της Peugeot, η λέσχη «Aventure PEUGEOT» έχει δημιουργήσει μια...

Τεχνολογία

WEF: Οι μισές δουλειές θα γίνονται από μηχανές έως το 2025

WEF: Οι μισές δουλειές θα γίνονται από μηχανές…

Οι μισές εργασίες θα εκτελούνται από αυτοματοποιημένες, «έξυπνες» και άλλες μηχανές έως το 2025, ενώ...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.