Τεχνολογία

Τεχνητή νοημοσύνη: Πρώτη στις πιο αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας

Τι πιο  «αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας» με κριτήριο τον βαθμό προσλήψεων σε κάθε κλάδο ανακοίνωσε το LinkedIn την Τρίτη στην ετήσια λίστα του με τον «ειδικό πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη» να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

 

Πρόκειται για τον ερευνητή ή/και μηχανικό πάνω σε συσκευές και λογισμικά τεχνητής νοημοσύνης.

 

Ετήσια αύξηση 74%

 

Ο ρυθμός προσλήψεων για το συγκεκριμένο επάγγελμα έχει σημειώσει τρομακτική άνοδο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, με ετήσια αύξηση 74%. «Το AI έχει διεισδύσει σε κάθε βιομηχανία, και αυτή τη στιγμή η ζήτηση για άτομα με ειδίκευση στην τεχνητή νοημοσύνη ξεπερνά την προμήθεια», δήλωσε ο Guy Berger, οικονομολόγος στο LinkedIn.

 

Έκπληξη προκαλούν και οι αμοιβές στον τομέα του AI καθώς, για παράδειγμα, μία τέτοια δουλειά στο Σαν Φρανσισκο, έχει ετήσιες απολαβές από 120.000 μέχρι 160.000 δολάρια, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις μισθών πάνω από 250.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με το MarketWatch.

 

Υπάρχει ζήτηση σε πολλαπλούς κλάδους

 

Όμως, τι βρίσκεται πίσω από την τόσο μεγάλη αύξηση προσλήψεων στον κλάδο; O Berger απαντά ότι στην ουσία κάθε εταιρεία είτε ασχολείται με τις τεχνολογίες είτε με τα αθλήματα είτε με την εκπαίδευση, στην πραγματικότητα χρειάζεται άτομα με τέτοιου είδους γνώσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε πολλαπλούς κλάδους.

 

Στη λίστα με τα καλύτερα πέντε επαγγέλματα του LinkedIn βρίσκονται ανάμεσά τους:

 

·        οι τεχνικοί στη ρομποτική (40% αύξηση προσλήψεων),

 

·        οι επιστήμονες διαχείρισης δεδομένων (37%),

 

·        οι προγραμματιστές.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή