Deal News Online

undefined

YouTube: «Ψαλίδι» σε «κακόβουλες προσβολές» - απειλητικό περιεχόμενο

Το YouTube ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον περιεχόμενο που προσβάλλει κάποιον με βάση τη φυλή, το φύλο ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό, ενώ θα απαγορευτούν και οι «υπονοούμενες απειλές βίας» στο πλαίσιο της αναβαθμισμένης στρατηγικής του για καταπολέμηση της παρενόχλησης.

 

"Δεν θα επιτρέψουμε πλέον περιεχόμενο που προσβάλλει κακόβουλα κάποιον με βάση προστατευμένα χαρακτηριστικά όπως η φυλή, η έκφραση φύλου ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός", δήλωσε ο Matt Halprin, αντιπρόεδρος και Global Head of Trust & Safety του κοινωνικού δικτύου. "Αυτό ισχύει για όλους, από ιδιώτες, έως δημιουργούς του YouTube, και δημόσιους αξιωματούχους", πρόσθεσε.

 

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Ματ Χάλπριν στο επίσημο blog του YouTube, «η παρενόχληση πλήττει την κοινότητά μας, κάνοντας τους χρήστες να επιθυμούν λιγότερο να μοιράζονται τις απόψεις τους και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους...παραμένουμε αφοσιωμένοι στον ανοιχτό μας χαρακτήρα ως πλατφόρμα και για να διασφαλίσουμε πως ο ένθερμος διάλογος και η ζωντανή ανταλλαγή ιδεών θα συνεχίσουν να ευημερούν εδώ. Ωστόσο, δεν θα ανεχτούμε την παρενόχληση, και πιστεύουμε πως τα νέα μας βήματα θα συμβάλουν στην αποστολή μας κάνοντας το YouTube ένα καλύτερο μέρος για να μπορεί ο καθένας να μοιραστεί την ιστορία ή την άποψή του».

 

Βάσει των νέων κανόνων, υιοθετείται αυστηρότερη στάση εναντίον απειλών και προσωπικών επιθέσεων: «Οι πολιτικές μας θα πάνε ένα βήμα παραπέρα και δεν θα απαγορεύονται μόνο ξεκάθαρες απειλές, αλλά επίσης κεκαλυμμένες ή υπονοούμενες απειλές. Αυτό περιλαμβάνει περιεχόμενο που προσομοιώνει βία προς ένα άτομο ή γλώσσα που υποδεικνύει πως ίσως λάβει χώρα σωματική βία». Όσον αφορά την αντιμετώπιση της προσβλητικής γλώσσας/ρητορικής, «δεν θα επιτρέπουμε πλέον περιεχόμενο που κακόβουλα προσβάλλει κάποιον με βάση προστατευόμενες ιδιότητες όπως η φυλή, η έκφραση φύλου ή ο σεξουαλικός προσανατολισμός».

 

Επιπλέον, αυστηροποιούνται οι κανόνες στο πλαίσιο του YouTube Partner Program (YPP) για όσους επιδίδονται σε επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά παρενόχλησης. «Στα κανάλια που επανειλημμένα έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική μας για την παρενόχληση θα αναστέλλεται η συμμετοχή τους στο ΥΡΡ, εξαλείφοντας τη δυνατότητά τους να βγάζουν χρήματα στο YouTube. Επίσης μπορεί να απομακρύνουμε περιεχόμενο από κανάλια εάν επανειλημμένα παρενοχλείται κάποιος. Εάν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί, θα αναλαμβάνουμε ακόμα αυστηρότερη δράση».

 

Σχετικά με τα «τοξικά» σχόλια, σημειώνεται πως «αυτή η συμπεριφορά δεν επηρεάζει μόνο το άτομο που στοχεύεται από την παρενόχληση, αλλά μπορεί να "παγώσει" και όλη τη συζήτηση. Για να το αντιμετωπίσουμε αυτό, απομακρύνουμε σχόλια που ξεκάθαρα παραβιάζουν τις πολιτικές – πάνω από 16 εκατομμύρια στο τρίτο τρίμηνο φέτος, ειδικά λόγω παρενόχλησης. Οι ανανεώσεις κανόνων που περιγράψαμε θα ισχύουν επίσης και για τα σχόλια, οπότε αναμένουμε αυτός ο αριθμός να αυξηθεί στα επόμενα τρίμηνα. Πέρα από τα σχόλια που απομακρύνουμε, ενισχύουμε επίσης τους δημιουργούς ώστε να διαμορφώνουν περαιτέρω τη συζήτηση στα κανάλια τους, και έχουμε μια ποικιλία εργαλείων που βοηθούν. Όταν δεν είμαστε σίγουροι αν ένα σχόλιο παραβιάζει τις πολιτικές μας, αλλά φαίνεται πιθανώς ακατάλληλο, δίνουμε σε δημιουργούς την επιλογή να το εξετάσουν πριν ανεβεί στο κανάλι τους».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Youtube είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να κατεβούν βίντεο όπου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήριζε τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν των Δημοκρατικών «Ποκαχόντας», για να διακωμωδήσει τις δηλώσεις της πως είχε μακρινή ινδιάνικη καταγωγή. Εντέλει κρίθηκε πως στόχος του προέδρου ήταν να κερδίσει την εύνοια των ψηφοφόρων και όχι να πλήξει τη Γουόρεν για θέματα καταγωγής.


World Business

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα φύλλα

Japan Airlines: Υιοθετεί ουδέτερη γλώσσα ως προς τα…

Η αεροπορική εταιρεία Japan Airlines (JAL) αφαιρεί τη φράση "κυρίες και κύριοι" και αντίθετα υιοθετεί όρους ουδετερότητας όταν αναφέρεται σε φύλα κατά τις...

Secret Money

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

TO YΠEPTAMEIO KAI H «ΣEΛIΔA»

«H σελίδα μας είναι υπό κατασκευή. Σύντομα κοντά σας». Aυτό το μήνυμα έβλεπαν όσοι προσπαθούν...

Αθλητικά

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Σουάρες: Μεταγραφή στην Ατλέτικο για 6 εκατ.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ανακοίνωσε την μεταγραφή του σταρ της Μπαρτσελόνα Λουίς Σουάρεζ αργά την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Ουρουγουανός επιθετικός πρόκειται...

Τεχνολογία

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη ιστοσελίδες

«Delete» σε Pirate Bay, Gamato και εκατοντάδες ακόμη…

Η Επιτροπή για τη Γνωστοποίηση Διαδικτυακής Προσβολής Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων (ΕΔΠΠΙ) αποφάσισε...

Υγεία & Διατροφή

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Διαδικτυακά (Live) σεμινάρια για τον εμβολιασμό

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά,...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.