Διάκριση Ελλάδας στα κινέζικα Voyage Awards 2019

Η Ελλάδα απέσπασε μια ακόμη σημαντική διάκριση στα κινέζικα Voyage Awards 2019, συγκαταλεγόμενη τους καλύτερους προορισμούς διακοπών παγκοσμίως.

 

Η διάκριση στο διαγωνισμό του εξειδικευμένου ταξιδιωτικού lifestyle περιοδικό Voyage (με κυκλοφορία 650.000 τεύχη), επιβεβαιώνει την ιδιαίτερα θετική εικόνα της κινέζικης αγοράς για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Την ίδια στιγμή, και σύμφωνα με την νέα Έκθεση τουριστικών τάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού( ETC) η χώρα μας αναδείχθηκε για το 2019 στην πρώτη πεντάδα των πιο δημοφιλών ευρωπαϊκών προορισμών του κινεζικού κοινού.

 

Η τελετή απονομής των 15ων ετήσιων βραβείων Voyage Awards 2019, πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Πεκίνο και την Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Κίνας εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος κ. Χρυσόστομος Κωστής. Μια ημέρα νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Πεκίνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού (ETC) και την ταξιδιωτική πλατφόρμα Ctrip, η νέα έκθεση για τον εξερχόμενο τουρισμό Κίνας προς την Ευρώπη.

 

Σύμφωνα με την έκθεση των ETC και Ctrip, η Ιταλία, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ελλάδα παραμένουν μεταξύ άλλων χωρών, οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην γενιά της δεκαετίας του '90, καθιστώντας τις χώρες αυτές πρώτη τους επιλογή για τουρισμό στην Ευρώπη. Ακόμα, διαπιστώνεται μια πολλά υποσχόμενη τάση ανάπτυξης σε νέες αναδυόμενες αγορές, καθώς οι αλλαγές στις επιλογές προορισμού και στις επιλογές ταξιδιού είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών ταξιδιών τα τελευταία χρόνια.

 

Τα δέκα κορυφαία θέματα στις διαδικτυακές αναζητήσεις ειδικών θεματικών περιηγήσεων είναι: η ταξιδιωτική φωτογραφία, η ιστορία και ο πολιτισμός, η ανεξερεύνητη φύση, fashion art, fairy tale-mythology tours, πεζοπορία, εκπαιδευτικός τουρισμός, το βόρειο σέλας, η κρουαζιέρα και ο συνδυασμός ski-spa. Περισσότερο από το 50% των επισκεπτών έχουν ειδικές απαιτήσεις για "γαστρονομία" και "καταλύματα". Αναφορικά με τα καταλύματα, σε ότι αφορά την Ελλάδα οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις είναι τα ξενοδοχεία της Σαντορίνης με θέα την Καλντέρα. Τέλος, αυξανόμενο βαίνει το ποσοστό των μεμονωμένων ταξιδιωτών.

 

Η κ. Ludivine Destrée, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού της Κίνας, εξέφρασε την άποψη ότι η Κίνα έχει ισχυρή ζήτηση για τον ευρωπαϊκό τουρισμό και οι προοπτικές είναι πολλά υποσχόμενες. Η Κίνα με την ανάπτυξη της οικονομίας της τα τελευταία χρόνια, έχει καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης του ευρωπαϊκού τουρισμού.


protoselida

Media

ΕΣΗΕΑ: Υποβολή αιτήσεων νέων μελών ως 31/01

ΕΣΗΕΑ: Υποβολή αιτήσεων νέων μελών ως 31/01

Με ανακοίνωση του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζει στους δημοσιογράφους, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει...

Secret Money

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

TA «AYTOMATA KAΠEΛA»

Δεν πρόλαβε να εξοντώσει η ρουκέτα του αμερικανικού drone τον Iρανό στρατηγό Σουλεϊμανί και σε...

Αθλητικά

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Γ. Αντετοκούνμπο: Ξεπέρασε τους 10.000 πόντους και συνεχίζει!

Μία ακόμη τεράστια προσωπική διάκριση σημείωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, καθώς ξεπέρασε τους 10.000 πόντους στην...

Υγεία & Διατροφή

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

ΠΦΣ: Σημαντική η έλλειψη φαρμάκων

Καθημερινό φαινόμενο για τους φαρμακοποιούς αποτελεί πλέον η έλλειψη φαρμάκων, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό...

Τουρισμός

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

11,5% αύξηση αφίξεων Φινλανδών το 2019

Συνεχώς αυξανόμενο είναι κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των Φινλανδών τουριστών για την χώρα μας, καθώς...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.