Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Άκυρη η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης

Καθαρή στήριξη ζήτησε και έλαβε από τους ομολόγους του ο Έλληνες πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής, γεγονός το οποίο ισχυροποιεί τη θέση της χώρας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και τη συμφωνία με τη Λιβύη.

 

«Το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης είναι παντελώς άκυρο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, με το πέρας της Συνόδου.

 

«Το μόνο που κάνει αυτό το μνημόνιο είναι να παράγει περισσότερη αστάθεια στην περιοχή. Θέλω να στείλω μήνυμα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης σε όλους τους Έλληνες. Θέλω να γνωρίζουν όλες και όλοι ότι έχουμε ψυχραιμία, έχουμε αυτοπεποίθηση, έχουμε σχέδιο όχι μόνο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αλλά, γιατί έχουμε και πολύ ισχυρούς συμμάχους, οι οποίοι θα στέκονται πάντα στο πλευρό της Ελλάδας, όταν πρόκειται αυτή να υπερασπισθεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

 

Ο κ Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «Η Ελλάδα θα κάνει ότι χρειάζεται και ότι πρέπει για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Δηλώσεις από την Τουρκία έχουμε δει πολλές. Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό γιατί η χώρα βρίσκεται απομονωμένη διπλωματικά. Εκτός από την ΕΕ είχαμε ξεκάθαρη δήλωση και από τις ΗΠΑ και των πρέσβη τους που επιβεβαιώνει ότι τα νησιά έχουν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Η Τουρκία είναι απομονωμένη και αυτό μπορεί να προκαλεί νευρικότητα που αντανακλάται σε δηλώσεις».


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή