Το Instagram «κόβει» καπνό, άτμισμα και όπλα

Οι λεγόμενοι influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα απαγορεύεται στο εξής να προμοτάρουν προϊόντα ατμίσματος, καπνού αλλά και όπλα στις αναρτήσεις τους στο Instagram, καθώς η δημοφιλής πλατφόρμα του Facebook ενισχύει τους περιορισμούς που ήδη επιβάλλει σε εταιρείες που διαφημίζουν τέτοια προϊόντα.

 

Το Ιnstagram προχωρά συνεχώς στην έγκριση προϊόντων που προωθούν διασημότητες ή άτομα με πολλούς ακολούθους, οι οποίοι έχουν κλείσει πολύ επικερδείς συμφωνίες για να προβάλλουν ρούχα, τρόφιμα κλπ.

 

Αν και Facebook και Instagram έχουν απαγορέψει διαφημίσεις για προϊόντα καπνού, οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών τσιγάρων χρησιμοποιούν influencers για να προμοτάρουν τα προϊόντα τους μέσω hashtags ή αναρτήσεων στις οποίες δείχνουν ότι οι εταιρείες τους έκαναν δώρο τις συσκευές αυτές.

 

Σύμφωνα με το CNBC, θα είναι η πρώτη φορά που η πλατφόρμα θα εφαρμόσει περιορισμούς για τον τύπο των αντικείμενων που μπορούν να προμοτάρονται με τη μπράντα τους.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές έρχονται μετά από αλλαγές που πραγματοποίησε το Instagram τον Ιούνιο στην πολιτική του επιτρέποντας στις μπράντες να μετατρέψουν το post θέση ενός influencer σε σελίδα με διαφημιστικό περιεχόμενο που εμφανίζεται στη ροή δεδομένων τους με μια σήμανση «paid partnership with».


protoselida

Media

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για ταξιδιωτικές υπηρεσίες

Το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ προχώρησε σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συλλογή γραπτών προσφορών με...

Αθλητικά

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο ΣτΕ προσέφυγαν ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι ομάδες της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, ζητώντας να ακυρωθεί...

Περιβάλλον

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Αιτωλοακαρνανία: 9 προστατευόμενοι γύπες νεκροί από δηλητηρίαση

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία ανακοίνωσε την Παρασκευή την εύρεση 11 δηλητηριασμένων γυπών προστατευόμενου είδους δηλητηριασμένων...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.