Η Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει κόμβος μεταφοράς φυσικού αερίου Προτεινόμενο

Την ανακοίνωση υπογραφής της Διακρατικής Συμφωνίας για τον ενεργειακό αγωγό East Med στις αρχές του χρόνου στην Αθήνα μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, αναφέροντας ότι η χώρα μας φιλοδοξεί να καταστεί κόμβος μεταφοράς του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, την ίδια στιγμή που η Ευρώπη επιθυμεί τη διαφοροποίηση του ανεφοδιασμού της.

 

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και το Ισραήλ συμφώνησαν τον Απρίλιο να προχωρήσουν στην κατασκευή ενός μεσογειακού αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Ευρώπη, ορίζοντας ως ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου το 2025.

 

Όπως αναφέρει το Reuters, η Ευρώπη επιθυμεί να διαφοροποιήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της και η Ελλάδα θέλει να προωθήσει τον εαυτό της ως κόμβο για τη μεταφορά του φυσικού αερίου από την ανατολική Μεσόγειο προς την ήπειρο.

 

Η ανακοίνωση για τον αγωγό East Med έρχεται εβδομάδες μετά την υπογραφή από την Τουρκία και τη Λιβύη μνημονίου συνεργασίας και για τα όρια της θάλασσας στη Μεσόγειο, που περιπλέκει τις διαμάχες της Άγκυρας με τις χώρες της περιοχής.


protoselida

Secret Money

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

TΩPA TO «ΨAXNOYME»;

Tην ώρα που στην Eυρώπη και σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα projects αποθήκευσης ενέργειας,...

Υγεία & Διατροφή

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Κανόνες υγιεινής για προστασία από τον κοροναϊό

Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται προκειμένου να θωρακιστούν οι...

Copyright © 2020 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.