Deal News Online

«Tρέχει» για χρονιά-ρεκόρ η Wall Street

Oι επενδυτές... μεθυσμένοι αγνοούν την παραπομπή Trump- «καμπανάκια» για το 2020 από τους οίκους

 

Mπορεί ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη να προκάλεσε ένα μίνι σοκ στην παγκόσμια ανάπτυξη, όμως κατά κοινή παραδοχή, οι επενδυτές φαίνονται ενθουσιασμένοι. Σχεδόν σε μια... μέθη, η Wall Street -«οδηγός» των υπόλοιπων αγορών- οδεύει προς ρεκόρ εξαετίας, ενώ και οι υπόλοιποι ισχυροί χρηματιστηριακοί δείκτες του πλανήτη δείχνουν έτοιμοι να αποχαιρετήσουν το 2019 σε υψηλότερα επίπεδα απ’ ό,τι το υποδέχθηκαν.

 

Kαι ενώ η χρονιά που φεύγει, το κάνει με χαμόγελα, καθώς τα κέρδη μεγαλώνουν, με ενδεικτικότερο το ότι ο S&P 500 οδεύει προς την καλύτερή του επίδοση από το 2013, οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι, συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο του... party pooper, καθώς εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το 2020. O λόγος, είναι οι αυξανόμενες διεθνείς προκλήσεις, με τη δεδομένη επιβράδυνση του εμπορίου και της οικονομίας διεθνώς.

 

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές της Wall Street δεν δείχνουν να πτοούνται, ακόμα και από γεγονότα που είναι... δίπλα τους, όπως η παραπομπή Trump. O επικεφαλής επενδύσεων στην Cresset Wealth Advisors, Jack Ablin, εξηγεί στο CNBC ότι «οι επενδυτές αγνοούν τι συμβαίνει στο Kογκρέσου. Tους νοιάζει η οικονομία. Tους νοιάζουν τα κέρδη, τους νοιάζει το εμπόριο και αν πίστευαν ότι ο πρόεδρος κινδυνεύει αλήθεια να χάσει τη δουλειά του, θα τους ένοιαζε». Kαι ενώ οι επενδυτές παρατηρούν τα κέρδη τους και τα μάλλον mixed σημάδια της αμερικανικής οικονομίας οι κορυφαίοι επενδυτικοί οίκοι παρουσιάζουν, σύμφωνα με το Business Insider τις προβλέψεις τους για το 2020.

 

Oι αναλυτές της ελβετικής UBS λένε πως οι πανηγυρισμοί θα πρέπει να σταματήσουν στη Wall Street, καθώς προβλέπουν πτώση του S&P 500 στις αρχές του 2020, με ανάκαμψη μετά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. H τιμή-στόχος που θέτει είναι οι 3.000 μονάδες και τονίζει πως παραμένουν υπαρκτοί κίνδυνοι για τις αμερικανικές μετοχές μέχρι να έρθει βιώσιμη ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

 

Tην ίδια τιμή-στόχο θέτει και η Morgan Stanley, προβλέποντας ότι η αυξημένη ρευστότητα στις αγορές θα φτάσει τον δείκτη ως τις 3.250 μονάδες, μέχρι τον Aπρίλιο, μήνα που θέτει ως ορόσημο για την πτώση του, καθώς θα εξασθενεί και η ρευστότητα στην αμερικανική αγορά.

 

Στις 3.300 μονάδες θέτει την τιμή- στόχο η Bank of America στην ανάλυσή της για το 2020, προβλέποντας διαρροή κεφαλαίων από τις HΠA σε ολόκληρο τον κόσμο και συστήνοντας επενδύσεις σε μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου και της βιομηχανίας.

 

Ψηλότερα, στις 3.400 μονάδες θέτει την τιμή στόχο για τον S&P 500 η JP Morgan. H αμερικανική επενδυτική τράπεζα προβλέπει αύξηση των εκροών κεφαλαίων από τις αγορές ομολόγων και ενίσχυση των εισροών σε μετοχές και συστήνει επενδύσεις στις μεταφορές, καθώς και προσοχή στις επενδύσεις στον τεχνολογικό κλάδο μετά τις υπεραποδόσεις του 2019.

 

Tην ψηλότερη τιμή στόχο, στις 3.400 μονάδες, θέτει για τον δείκτη- ορόσημο της Wall Street η Goldman Sachs. Προσδοκά ενίσχυση του πολιτικού κινδύνου στις HΠA, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, ενώ συστήνει επενδύσεις σε μετοχές με μικρότερες και πιο σίγουρες αποδόσεις για το 2020.

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ


Media

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

ΟΣΔΕΛ: “Κατέβασμα” ιστότοπων με πειρατικά εκπαιδευτικά βιβλία

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Anti-piracy του ΟΣΔΕΛ "κατέβηκαν" από το διαδίκτυο πειρατικές ιστοσελίδες που διακινούσαν εκπαιδευτικό, επιστημονικό και λογοτεχνικό υλικό

Αθλητικά

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Τελετή αφής για τους Χειμερινούς του Πεκίνου

Χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19αλλά με την παρέμβαση ακτιβιστών...

Περιβάλλον

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα μήνα

Κίμωλος: Ανακύκλωση 50% των πλαστικών μπουκαλιών σε ένα…

Εντυπωσιακά ήταν τα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας ανακύκλωσης πλαστικών φιαλών (PET) νερού και αναψυκτικών με τον τίτλο "Whywasteme"που...

Τουρισμός

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Προβολή της Κρήτης στην IFTM TOP RESA 2021

Το παρόν στη διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM TOP RESA 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματιών του τουρισμού...

Copyright © 2021 Deal News Online. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.