Κόσμος

Σταματούν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της Germanwings

Η συνδικαλιστική οργάνωση της αεροπορικής εταιρείας Lufthansa στην Γερμανία (θυγατρική: Germanwings) η οποία εκπροσωπεί τα πληρώματα καμπίνας, αποφάσισε να μην συνεχίσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις, έπειτα από απεργία τριών ημερών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση δεκάδων πτήσεων της εταιρείας.

 

Οι συνδικαλιστές πρόκειται την Κυριακή να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους, σύμφωνα με το Reuters.

 

Μόνο 20 από τις 220 προγραμματισμένες πτήσεις έγιναν από τη Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, παρόλο που θυγατρικές της εταιρείας όπως η Austrian Airlines έδωσε θέσεις για να περιοριστεί ο αριθμός των ακυρωμένων πτήσεων.

 

Με την ανακοίνωση της απεργίας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι περίπου το 15% των πτήσεων στην Eurowings που λειτουργεί την Germanwings ακυρώθηκε.

 

Η διεύθυνση της Germanwings δεν δίνει στους υπαλλήλους της «καμία σαφή προοπτική για το μέλλον της δραστηριότητάς της στις αερομεταφορές», ανέφερε ο αντιπρόεδρος του UFO, Ντάνιελ Φλορ προ ημερών.

 

Τα αιτήματα των πληρωμάτων καμπίνας, οι οποίοι ανέρχονται στους 22.000 εργαζόμενους αφορούν, μεταξύ άλλων, ζητήματα μισθοδοσίας και συνθηκών εργασίας.

 

Το Νοέμβριο η συνδικαλιστική οργάνωση είχε κάνει διήμερη απεργία η οποία είχε επηρεάσει περίπου 180.000 επιβάτες καθώς πραγματοποιήθηκαν μόνο κατά το 1/5 οι προγραμματισμένες πτήσεις. Το κόστος για την απεργία του Νοεμβρίου ανήλθε στα 20 εκατ. ευρώ.

 

Στις 22 Νοεμβρίου οι δύο πλευρές βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια συμφωνία. «Μολονότι συμφωνήσαμε να μην αποκαλύψουμε το περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών, δυστυχώς πρέπει να πούμε ότι δεν βρέθηκε λύση (...) και επομένως αποτύχαμε», είχε αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του συνδικάτου Ufo, Νικολάι Μπάουμπλις.

 

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να αποκαλύψουμε στους επιβάτες μας είναι ότι θα εξαιρέσουμε από τις κινητοποιήσεις τις διακοπές των Χριστουγέννων και συγκεκριμένα τις 24, 25 και 26 Δεκεμβρίου» τόνισε τότε.


Σχετικά Θέματα

επιστροφή στην αρχή